Recept

Sekaná se žampiony – z kuřecího masa

Šťavnatá sekaná, která není jen o mase. Šmrnc jí dodá orestovaná cibule. S poctivou bramborovu kaší tvoří klasickou kombinaci. Zkuste talíř ještě doplnit o porci orestované zeleniny...🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když máte chuť na sekanou s bramborovou kaší, ale neholdujete vepřovému a chcete do směsi vpašovat “ještě něco navíc”, vyzkoušejte sekanou z kuřecího nebo krůtího masa. K masu lze přidat třeba brokolici, ale i houby. Praktické jsou dostupné žampiony. Sekanou odlehčí a dodají jí šťavnatost.

Ingredience

  • 500 g mletého masa z kuřecích stehenních řízků (nebo jiné dle preferencí)
  • 200 až 250 g žampionů (měla jsem bílé zahradní)
  • 2 střední cibule + tuk na orestování (olej, přepuštěné máslo)
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • Koření (sůl, pepř, drcený kmín) nebo koření do sekané
  • 3 až 4 lžíce kukuřičné strouhanky na dohuštění (nebo jiná alternativa)

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno a orestuji do zlatova na oleji nebo přepuštěném másle.
  2. Klobouky žampionů očistím, oloupu a nasekám na drobno. Použila jsem elektrický sekáček.
  3. Mleté kuřecí stehenní maso smíchám s nasekanými houbami, vejcem, orestovanou cibulí. Ochutím česnekem a kořením.
  4. Trochu dohustím kukuřičnou strouhankou jen tak, aby šly rukama vytvarovat 2 malé šišky. Směs je celkem měkká, je dobré to s jejím zahuštěním nepřehnat, aby ve výsledku sekaná nebyla zbytečně tuhá.
  5. Malé šišky dám do nepřilnavého pekáčku, který jsem vymazala trochou tuku. Peču na 185 stupňů do zlatova, asi 45 minut. Dle situace a velikosti šišek.
  6. Sekanou podávám s bramborovou kaší z “céčkových” brambor, do které dávám poctivou porci másla. Místo tradiční nakládané kyselé okurky jsem k tomu na grilovací pánvi opekla proužky papriky a špalíky cukety. Výborné!

☝️Sekaná může mít mnoho variant! Vyzkoušejte také brokolicovou sekanou z krůtího masa.🙂

Ať se vám recepty povedou!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...