Recept

Rýžové nudle s orestovaným marinovaným tofu a cuketou

Opečené kousky tofu a cukety ochucené kořením a bylinkami. V pánvi promíchané s rýžovými nudlemi a doladěné trochou rostlinné smetany. Jednoduché, výborné...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Všechny ingredience jsou předurčené k tomu, aby byly na talíři do 10 minut. Žádné dlouhé stepování u pánve. Toto jídlo je rychlovka.🙂 Navíc zcela rostlinná.🙂

 Ingredience

  • Tenké rýžové nudle
  • Marinované tofu (nebo jiné ochucené)
  • Cibule nebo lahůdková cibulka nebo šalotka
  • Cuketa i se slupkou (menší tvrdší plod)
  • Olivový olej
  • Koření (Já jsem dala bylinkovou sůl, sušený česnek, pepř)
  • Rýžová smetana na zjemnění
  • Zelené bylinky (např. petrželka)

Postup

  1. Rýžové nudle začnu připravovat podle návodu. Většinou se doporučuje namočit je do vlažné vody a nechat odstát 5 až 10 minut. Voda se pak slije. Mezitím si dám vařit do hrnce vodu na nudle.
  2. Tofu osuším a nakrájím na drobné kostičky. Cuketu omyju a včetně slupky ji také nakrájím na malé kostičky. Cuketu podélně rozkrájím na plátky, ty pak na proužky a pak už jen sekám.🙂 Cibulku či šalotku nakrájím na drobno.
  3. Namočené rýžové nudle sliju a vložím je do vroucí vody. Vařím asi 5 až 7 minut, nejlepší je zkusit, zda jsou nudle tak akorát měkké. Sliju je přes sítko a propláchnu studenou vodou, aby se nelepily.
  4. Zatímco se vaří nudle, na pánvi si na olivovém oleji orestuji cibulku nebo šalotku, přidám cuketu, tofu a zprudka orestuji tak, aby vše bylo hezky opečené. Ochutím kořením. Někdy mám chuť jen na česnek a bylinky, jindy sáhnu po pikantnější směsi koření.
  5. Do pánve ke směsi přidám nudle, zakápnu rostlinnou smetanou a zlehka promíchám tak, aby se všechny chutě propojily. Smetana jídlo příjemně zjemní a doplní, její přítomnost ve výsledku “ani není znát”. Na talíři ještě doplním o bylinky nebo klíčky podle sezóny. Hotovo!

> ☝️Další tip, jak použít tofu najdete v receptu na bramborovou omeletu s pórkem a tofu. Výborné!

Rychlým receptům zdar!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...