Recept

Rýže pečená v troubě – voňavá po koření, bezpracná příprava

Rýže připravená v troubě má své výhody. Je vždycky "tak akorát", nedá se na ní nic moc zkazit. Ovoněná hřebíčkem perfektně sedne třeba k čočkovému dhalu nebo ke kari.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Rýži připravenou pečením dělám velmi často. Ráda pak rozpálenou troubu využiji tak, že za sebou peču rýži a třeba koláč.

Rýže připravená v troubě může mít mnoho variant. Nejčastěji ji připravuji tradičně bez jakýchkoliv příchutí, někdy do ní však dám kurkumu, bylinky nebo hrášek. Oblíbená je také rýže ovoněná novým kořením, bobkovým listem a hřebíčkem. Důležité je nepřehnat to s množstvím hřebíčku. Méně je více…🙂

 Ingredience na 4 přílohové porce

1 hrnek = 300 ml

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky horké vody
  • trochu soli, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 4 až 6 hřebíčků

 Postup

  1. Rýži propláchnu a vsypu do nádoby vhodné do trouby. Nejraději mám skleněné zapékací mísy. Velikost pak volím podle toho, kolik rýže dělám.
  2. Rýži zaliju dvounásobným množstvím vody a přidám koření.
  3. Peču na 200 stupňů asi 25 minut nebo dle typu rýže. Např. rýže basmati je hotová dříve.

 TIP

V troubě můžete připravit také rýži natural. Existují různé druhy. Klasická neloupaná “hnědá”, nebo také pololoupaná červená rýže. V těchto případech dávám o půl hrnku vody navíc a dobu pečení prodloužím cca o 10 minut dle situace v troubě či typu rýže. 👍

> ☝️Stejným způsobem můžete připravit výbornou mexickou rýži. Místo hrnku vody stačí přidat rajčatovou šťávu.🐭

A teď už jen vymyslet, co k tomu.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...