Vláčné a křupavé karbanátky, jejichž základ tvoří luštěnina cizrna. Díky přípravě na pánvi jsou se vším všudy hotové do 15 minut! Skvěle k nim sedí máslové šťouchané brambory.
Cílem tohoto receptu byla rychlost přípravy, proto jsem použila hotovou nakládanou cizrnu a karbanátky jsem nepekla v troubě. Díky jejich opečení na pánvi jsou nejen křupavé, ale i raz dva na talíři.🙂
Ingredience na 6 karbanátků
300 g uvařené cizrny (použila jsem hotovou ve skle)
1 vejce
1 střední mrkev
1 až 2 stroužky prolisovaného česneku
2 lahůdkové cibulky (jarní, lze vynechat)
2 lžíce mouky (druh dle vašeho stylu)
2 lžíce křupavé kukuřičné strouhanky
1 lžíce olivového oleje
Na dochucení sůl, pepř, dle chuti sušené bylinky jako např. majoránka
Barvu hezky vyladí troška kurkumy
Olej na opékání
Postup
Uvařenou nebo nakládanou cizrnu rozsekám v elektrickém sekáčku do hladka. Šlo by ji rozmělnit i tyčovým mixérem.
Přendám ji do větší mísy a důkladně promíchám se všemi ostatními ingrediencemi.
Rukama tvořím karbanátky vysoké asi centimetr nebo centimetr a půl. Opékám z obou stran na malém množství oleje do zlatova. Hotovo!
K cizrnovým karbanátkům jsem teď udělala šťouchané brambory. Můžete je také doplnit o kopeček nějakého domácího dipu. Třeba z hustého jogurtu nebo z hořčice.