Recept

Rychlé cizrnové karbanátky se šťouchanými bramborami

Vláčné a křupavé karbanátky, jejichž základ tvoří luštěnina cizrna. Díky přípravě na pánvi jsou se vším všudy hotové do 15 minut! Skvěle k nim sedí máslové šťouchané brambory.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Cílem tohoto receptu byla rychlost přípravy, proto jsem použila hotovou nakládanou cizrnu a karbanátky jsem nepekla v troubě. Díky jejich opečení na pánvi jsou nejen křupavé, ale i raz dva na talíři.🙂

Ingredience na 6 karbanátků

  • 300 g uvařené cizrny (použila jsem hotovou ve skle)
  • 1 vejce
  • 1 střední mrkev
  • 1 až 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lahůdkové cibulky (jarní, lze vynechat)
  • 2 lžíce mouky (druh dle vašeho stylu)
  • 2 lžíce křupavé kukuřičné strouhanky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Na dochucení sůl, pepř, dle chuti sušené bylinky jako např. majoránka
  • Barvu hezky vyladí troška kurkumy
  • Olej na opékání

Postup

  1. Uvařenou nebo nakládanou cizrnu rozsekám v elektrickém sekáčku do hladka. Šlo by ji rozmělnit i tyčovým mixérem.
  2. Přendám ji do větší mísy a důkladně promíchám se všemi ostatními ingrediencemi.
  3. Rukama tvořím karbanátky vysoké asi centimetr nebo centimetr a půl. Opékám z obou stran na malém množství oleje do zlatova. Hotovo!

K cizrnovým karbanátkům jsem teď udělala šťouchané brambory. Můžete je také doplnit o kopeček nějakého domácího dipu. Třeba z hustého jogurtu nebo z hořčice.

> ☝️Pokud máte hotové cizrny více, doporučuji vyzkoušet cizrnovou pomazánku se sušenými nakládanými rajčaty.🙂

Ať se vám recepty s cizrnou povedou!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...