Rýži s rajčaty jsem dříve dávala do kombinace při přípravě rýže z trouby, která je zajímavou přílohou v rámci mexické kuchyně.
Z rýže a rajčat ale můžeme velmi snadno vytvořit jednoduché osvědčené jídlo italské kuchyně “Risotto al pomodoro”. Aby byl výsledek takový, jaký má být, je třeba dodržet alespoň tato 3 pravidla.
✔️Vhodný typ rýže na risotto (kulatozrnná, arborio).<br /> ✔️Postupné přidávání vývaru po naběračkách/hrnkách pokaždé, když se tekutina vstřebá.<br /> ✔️Použít vyzrálý tvrdý sýr parmezánového typu. Rozpustí se a vytvoří příjemně krémovou konzistenci. Náhražka v podobě Eidamu či Goudy nefunguje.🙂
☝️Když nemáte nebo nejsou zrovna čerstvá rajčata, ale máte deci bílého vína, doporučuji vyzkoušet krémové risotto s parmezánem.🙂
Ať se vám risotto povede!🙂
Sdílet recept myšičky na: