Cílem tohoto receptu bylo vyrobit pomazánku, jejíž základ bude tvořit Skyr.
Skyr je fermentovaný mléčný výrobek, který se vyrábí podobně jako jogurt, mezi jogurty se ale neřadí. Jeho specifikum tkví v tom, že obsahuje buď minimum tuku nebo 0 % tuku, za to ale pozoruhodné množství bílkovin.
Mně Skyr připomíná něco mezi jogurtem a tvarohem, narozdíl od tvarohu je ale lépe stravitelný… Skvělá je jeho hutná konzistence, která může posloužit jako základ různých dipů, pomazánek, smoothie a tak dále…
Ještě pár poznámek. Sušená rajčata, která nejsou naložená v oleji je potřeba předem namočit….A kapari se prodávají naložené ve skleničce, často v bílém vinném octu. A jak výrobce píše: “Kapary použijte nasekané či celé do sosů, k rybě, do salátů, pomazánek či obecně k získání lahodné jižní chuti”.🙂
Pomazánka se hodí jako svačinka na pečivo nebo různé křupavé chlebíky, ale také k bramborám na loupačku…🙂
> ☝️Další zajímavá pomazánka, která není kaloricky nabitá? Využijte luštěniny a vyzkoušejte tuto rychlou pomazánku z bílých fazolí.🙂
Ať se vám pomazánky povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: