Recept

Pikantní tofu pomazánka s Moravankou

Vegetariánská verze známé pomazánky. Nakládaná zelenina Moravanka zajistí typickou a pikantní chuť, rozmixované ochucené tofu zase dodá skvělou konzistenci. Hodí se na opečený toust, bagetku či křupavé chlebíky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Při tvorbě této pomazánky jsem se inspirovala “klasickou verzí”, kdy se do ní dává nastrouhaný párek a ingredience pak spojí pomazánkovým máslem a majonézou…

Výborného výsledku se lze dobrat i bez párku. Rozmixované ochucené tofu slouží jako zdroj bílkovin a také jako skvělé pojidlo.

Nejvýraznější chutí je zde nakládaná zelenina “Moravanka”. Ta dodá pomazánce jedinečný charakter a pikantní nádech.

 Ingredience

  • 1 balení tofu (asi 180 g, marinované nebo uzené)
  • 1 sklenička Moravanky (Pikantní nakládaná zeleninová směs, 170 g pevného podílu)
  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lahůdková cibulka (lze vynechat)
  • Na dochucení sůl, pepř, lžička hořčice

 Postup

  1. Skleničku Moravanky vyklopím do sítka a nechám ji důkladně odkapat. Pokud je v ní celá feferonka, tak ji někdy vyndám ven, nebo z ní vyndám zrníčka.
  2. Tofu rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu se dvěma lžícemi olivového oleje.
  3. Předem uvařená vejce na tvrdo oloupu a nasekám na drobné kostičky nebo nastrouhám na hrubo.
  4. Moravanku bez jakékoliv tekutiny posekám na drobno nebo ji rozsekám v malém robotu.
  5. Teď už vše jen smíchám dohromady a dochutím. Tofu hmotu spojím s Moravankou, vejci, když chci, přidám ještě na drobno nakrájenou jarní cibulku. Chuť doladím lžičkou hořčice, solí a pepřem. Když dávám pomazánku na jednohubky, vylepším ji pro barvu ještě lžící ajvaru. Hotovo!

Pomazánka se hodí i na topinky.👍

>☝️Další nápad jak využít tofu? Doporučuji vyzkoušet tyto špenátové tofu karbanátky.🙂

Ať se vám recepty povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...