Vegetariánská verze známé pomazánky. Nakládaná zelenina Moravanka zajistí typickou a pikantní chuť, rozmixované ochucené tofu zase dodá skvělou konzistenci. Hodí se na opečený toust, bagetku či křupavé chlebíky.
Při tvorbě této pomazánky jsem se inspirovala “klasickou verzí”, kdy se do ní dává nastrouhaný párek a ingredience pak spojí pomazánkovým máslem a majonézou…
Výborného výsledku se lze dobrat i bez párku. Rozmixované ochucené tofu slouží jako zdroj bílkovin a také jako skvělé pojidlo.
Nejvýraznější chutí je zde nakládaná zelenina “Moravanka”. Ta dodá pomazánce jedinečný charakter a pikantní nádech.
Skleničku Moravanky vyklopím do sítka a nechám ji důkladně odkapat. Pokud je v ní celá feferonka, tak ji někdy vyndám ven, nebo z ní vyndám zrníčka.
Tofu rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu se dvěma lžícemi olivového oleje.
Předem uvařená vejce na tvrdo oloupu a nasekám na drobné kostičky nebo nastrouhám na hrubo.
Moravanku bez jakékoliv tekutiny posekám na drobno nebo ji rozsekám v malém robotu.
Teď už vše jen smíchám dohromady a dochutím. Tofu hmotu spojím s Moravankou, vejci, když chci, přidám ještě na drobno nakrájenou jarní cibulku. Chuť doladím lžičkou hořčice, solí a pepřem. Když dávám pomazánku na jednohubky, vylepším ji pro barvu ještě lžící ajvaru. Hotovo!