Na dochucení omáčky – stačí trocha soli (ne pro malé děti), případně česnek, muškátový oříšek, čerstvou petrželku
Postup
Uvařte si těstoviny “na skus”. Budete je promíchávat se špenátem a omáčkou, tak aby se nerozpadly. Nejvděčnější z tohoto pohledu jsou trubky 🙂
Špenátové listy krátce poduste nebo jen spařte.
Sýrovou omáčku vyrobíte jednoduše tak, že rozpustíte ve smetaně sýr a dochutíte podle toho, pro koho jídlo děláte. Pro dospělé se výborně hodí pepř i česnek. Můžete přidat i na jemno nasekanou petrželku. Těstoviny nemusí v omáčce plavat, stačí, že jsou jen lehce obalené.
Teplé těstoviny důkladně promíchejte se sýrovou omáčkou a špenátem.
Úplně nakonec vmíchejte hrudkovitý sýr cottage. Jídlo tím získá nejen bílkoviny, ale i zajímavou chuť i vzhled 🙂
Zkoušela jsem jak s česnekem, tak bez, obě varianty prošly 🙂