Losos pečený v troubě a potřený teriyaki marinádou je známý a prověřený postup. Mně vyhovuje i přírodní chuť čerstvého lososa, která je jen lehce doladěná solí a pepřem. Někdy je ale nálada na něco zajímavějšího, kdy chci rybě dodat úplně jiný šmrnc a vzhled a nádech. Na to je ideální teriyaki.
Teriyaki marinádu si můžete jednoduše vyrobit sami doma nebo si ji koupit hotovou. Základ marinády tvoří sojová omáčka, voda, med, třtinový cukr, česnek, zázvor, šťáva z limetky, chilli (kdo chce).
Pokud vám nevyhovuje tužší rýže natural, připravte si jako přílohu jasmínovou rýži. Buď v tradiční přírodní verzi nebo v thajské kokosové verzi. Na hrnek důkladně propláchnuté rýže použijte hrnek kokosového mléka a půl hrnku vody a uvařte do měkka.
> ☝️Brokolice a losos zase v jiné verzi? Zkuste tagliatelle s lososem a brokolicí podle Pohlreicha.🙂
Ať máte dobrého lososa a ať se vám jídlo povede.🙂
Sdílet recept myšičky na: