Recept

Pečené papriky plněné šunkovo-žampionovou směsí a cheddarem

Šťavnaté barevné papriky bohatě naplněné výraznou šunkovo-žampionovou směsí a sýrem cheddarem. Snadné na přípravu, efektní na talíři!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Občas papriky plním další zeleninou, jindy sýrem, masem nebo veganským tempehem. Teď jsem se pustila do žampionové varianty, která je chuťově vyladěná šunkou a cheddarem.

 Ingredience na 2 porce

  • 2 střední barevné kulaté papriky (nejlépe červené)
  • 150 g nasekaných žampionů
  • 100 g vysokoprocentní šunky nejvyšší jakosti
  • 50 g cheddaru
  • Olivový olej
  • Zelená hladkolistá petržel nebo jiné bylinky
  • Sůl, pepř, drcený kmín, může být i houbové koření

Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno, šunku na malé kousky. Žampiony očistím, pokud je to nutné, tak oloupu a nasekám v malém robotu na drobno.
  2. V pánvi orestuji na oleji cibulku do zlatova, pak přidám šunku a zase restuji. Pak přidám posekané žampiony a zase pár minut restuji. Ochutím solí, pepřem, drceným kmínem a ráda přidávám i směs houbového koření.
  3. Pánev odstavím a vmíchám nastrouhaný sýr a nasekanou petržel.
  4. Papriky omyju, rozříznu podélně na půl. Stopky nechám. Nožíkem jen jemně vykrojím jádřinec, abych udělala místo náplni. Papriky naskládám do pekáčku a naplním směsí. Směs do nich trochu namačkám, nevadí, když vznikne kopeček. Náplň si během pečení sedne.
  5. Peču na 190 stupňů asi 40 minut. Pokud chci dát na vršek paprik extra sýr navíc, posypu je 5 minut před koncem pečení. Hotovo!

 TIPY

  • Velikost zapékací misky volím vždy tak, aby do ní papriky byly “tak akorát”. Drží pak rovně na místě a nic z nich nevyteče.
  • Někdy dám papriky péct rovnou s přílohou. Jako v tomto receptu na papriky plněné sýrem pečené s bramborami
  • S náplní často experimentuji. Místo cibule dávám pórek, místo šunky veganský tempeh, někdy přidám kuskus nebo olomoucké tvarůžky.🙂

☝️Naplnit lze i špičatou papriku. Doporučuji vyzkoušet také tyto plněné papriky – výborné i bez masa.🙂

Ať se vám papriky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...