Recept

Papriková pomazánka s Nivou

Pomazánka, do které snadno zakomponujete celou papriku. Výrazná niva a červená cibulka jí dodají šmrnc. Domácí pomazánka z kvalitních surovin je perfektní na čerstvém chlebu.🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Cílem tohoto receptu bylo zakomponovat do pomazánky celou papriku. Syrová paprika sice hezky křupe, v pomazánce je ale nepoddajná a navíc pouští vodu.

Do pomazánek je proto nejlepší použít papriku pečenou. To můžete vyzkoušet v tomto receptu na pomazánku z pečených červených paprik.

Pokud bych i v tomto receptu chtěla použít papriku pečenou v troubě, upekla bych si paprik rovnou více a využila je do pomazánky, krémové zeleninové polévky nebo těstovin. Když už rozpaluju troubu, tak ať se to využije.🙂

Do této pomazánky s nivou jsem však tu 1 papriku opekla na pánvi a slupku jsem neloupala. Není tak měkká jako z trouby, ale cíl to splní.🙂

 Ingredience

(1 miska pomazánky)

  • 1 střední červená paprika
  • 1 balení Nivy (asi 100 g)
  • 1 kostička čerstvého přírodního sýra typu Gervais nebo Lučina (asi 100 g)
  • 1 malá červená cibule
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Zelené bylinky dle chuti

 Postup

  1. Papriku zbavím jádřince a rozkrájím na kusy. Pokud paprik dělám více, peču je cca 30 minut v troubě. Pro případ 1 misky pomazánky papriku pozvolna opeču na pánvi na olivovém oleji tak, aby změkla. V průběhu opékání pánev přiklopím poklicí. Záleží na typu papriky.
  2. Opečenou papriku nechám zchladnout a ostrým nožem ji nakrájím a posekám na drobné kousky.
  3. Červenou cibuli nakrájím na drobno, nivu nastrouhám na hrubo a žervé rozetřu lžící.
  4. Vše smíchám dohromady a důkladně promíchám, aby se ingredience dokonale propojily. Dle potřeby dochutím solí a pepřem, případně petrželkou.
  5. Když chci pomazánku tužší, nechám ji tak. Když ji chci více jemnější, krémovější, přidám ještě lžíci hustého jogurtu nebo zakysané smetany nebo tvarohu. Hotovo!

> ☝️Doporučuji vyzkoušet také tuto jednoduchou vajíčkovou pomazánku s nivou.🙂

Ať vám pomazánky chutnají.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...