Recept

Palačinky z ovesných vloček

Palačinky z ovesných vloček vynikají svojí vláčností. Narozdíl od tradičních palačinek z bílé mouky obsahují více živin a vlákniny. V kombinaci se zakysanou smetanou, kakaovou omáčkou a ovocem chutnají božsky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience

  • 200 g jemných ovesných vloček (sehnat můžete také klíčené ovesné vločky či vločky bez lepku)
  • 2 vejce
  • 350 až 400 ml mléka (množství dle typu vloček, v čase těsto více zhoustne)
  • 1 lžíce sypkého oslazovadla (já jsem dala sušenou třtinovou šťávu panellu)
  • Tuk na opečení palačinek (řepkový olej, máslo Ghí)
  • Na náplň hustá zakysaná smetana, domácí kakaová omáčka, ovoce dle sezóny)

Postup

  1. Ovesné vločky rozsekám v robotu na jemno. Mléko rozšlehám s vejci a postupně promíchám či promixuji s vločkami. Trochu osladím.
  2. Těsto nechám odležet alespoň 15 minut, aby vločky dobře nasákly tekutinu. V případě potřeby doladím konzistenci. Těsto je hustší než tradiční palačinkové těsto.
  3. Středně rozehřátou palačinkovou pánev potřu nejlépe přepuštěným máslem a naběračkou nanesu těsto. Rovnou ho rozetřu po celé pánvi. Opékám z obou stran.
  4. Plním a zdobím dle chuti a sezóny.

TIPY

  • Rychlou domácí kakaovou omáčku vyrobím rozmícháním kvalitního kakaového prášku se lžící horké vody a oblíbeným sirupem nebo medem.

  • Ovesné palačinky jsou výborné i se slanou náplní. Třeba se špenátem a sýrem.👍Těsto v tomto případě nesladím.

> ☝️A co do těsta na palačinky nastrouhat jablka? Vyzkoušejte jablečné palačinky se skořicí.🙂

Ať se vám palačinky povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...