Recept

Sladké ovesné placičky ze 4 ingrediencí

Kouzlo těchto jednoduchých pečených placiček je v jablečném pyré. To se postará o dokonalé propojení ingrediencí i sladkost. Není třeba přidávat žádný tuk ani cukr...👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Před lety jsme na jednom mém workshopu se ženami probíraly zdravější pečení. Jedna z nich zmínila recept, kdy se jen smíchají namleté vločky, rozinky a ořechy a vše se spojí přesnídávkou a upeče v troubě… V receptu vidíte poměr, který se mně osvědčil…Místo tradiční přesnídávky jsem použila její “dospěláckou verzi”, a to bio jablečné pyré. To mají běžně v supermarketech.

Výsledek mě potěšil. Placičky chutnaly i desetileté dceři. Skvěle posloužily jako sladká svačinka plná vlákniny.🙂

 Ingredience

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 g jablečného pyré (prodávají ve větší sklenici, i v bio kvalitě, něco jako přesnídávka)
  • 50 g menších rozinek
  • 50 g strouhaného kokosu nebo nadrcených kokosových lupínků
  • pro sladší chuť je možné přidat 1 lžíci javorového sirupu

Postup

  1. Jemné ovesné vločky pomelu v robotu na jemno. Smíchám s rozinkami a kokosem. Kokos může mít více forem. Od na jemno nastrouhaného kokosu po nasekané kokosové lupínky. Místo kokosu je možné přidat třeba vlašské ořechy.
  2. Přidám jablečné pyré a důkladně propracuji. Chvíli trvá, než bude hmota kompaktní. Někdy přidám lžíci javorového sirupu, což doladí sladkost i konzistenci.
  3. Tvořím kuličky, ze kterých udělám placičku. Placičky dávám na pečící papír. Peču na 175 stupňů asi 20 minut do lehkého zhnědnutí. Dobu pečení je třeba vyzkoušet. Já je nechám raději o trochu déle, kdy se začnou okraje lehce přichytávat…

> ☝️Ovesné placičky mohou mít mnoho podob. Tyto křehké ovesné placičky polité čokoládou také stojí za vyzkoušení!🐭

Ať se vám ovesné placičky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...