Recept

Orecchiette s mletým mákem a hrudkovitým tvarohem – sladké výživné jídlo do 10 minut

Když máte po ruce kvalitní domácí mletý mák a šťavnatý tvaroh a přepuštěné máslo, můžete mít do 10 minut skvělé sladké jídlo na stole. A že je na něj někdy chuť.! Místo nudlí vyzkoušejte kloboučky orecchiete. Perfektní vychytávka.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tento recept je variací na klasické nudle s mákem a tvarohem. Místo nudlí jsem zvolila těstovinové kloboučky z tvrdozrnné pšenice, do kterých mák s tvarohem skvěle zapadne.🙂 Použila jsem domácí “Mak z Jarnej”. Ověřený zdroj.

Co se týče tvarohu, tvrdý tvaroh byl moc tvrdý a měkký zase moc měkký. Osvědčil se mi hrudkovitý tvaroh.

Máslo lze použít klasické, to přepuštěné “Ghí” má však jedinečný šmrnc a dodá výraznou chuť.

Závěrečné oslazení už je na preferencích každého. Někdo rád med, někdo obilný sirup, někomu zase bude vyhovovat nízkoglykemické čekankové slazení.

 Ingredience

  • Semolinové těstoviny Orecchiette (použila jsem bio Girolomoni)
  • Mletý mák (použila jsem slovenský domácí ručně sbíraný “Mak z Jarnej”
  • Hrudkovitý tvaroh (použila jsem Olešnický tvaroh jemný)
  • Přepuštěné máslo Ghí
  • Na oslazení tekutý med nebo sirup neutrální chuti dle vašeho stylu

 Postup

  1. Těstoviny uvařím podle návodu. Promíchám s trochou přepuštěného másla.
  2. Těstoviny smíchám s mákem, posypu hrudkami tvarohu a zakápnu máslem a osladím. Hotovo!

TIP

Na závěr můžete orecchiette zakápnout místo másla za studena lisovaným makovým olejem. Tento olej dodá jídlu nejen biologicky aktivní látky navíc, ale i výraznou makovou chuť.

> ☝️Máte rádi sladká jídla? Vyzkoušejte tyto báječné jablečné palačinky s pohankovou moukou

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...