Tento recept je variací na klasické nudle s mákem a tvarohem. Místo nudlí jsem zvolila těstovinové kloboučky z tvrdozrnné pšenice, do kterých mák s tvarohem skvěle zapadne.🙂 Použila jsem domácí “Mak z Jarnej”. Ověřený zdroj.
Co se týče tvarohu, tvrdý tvaroh byl moc tvrdý a měkký zase moc měkký. Osvědčil se mi hrudkovitý tvaroh.
Máslo lze použít klasické, to přepuštěné “Ghí” má však jedinečný šmrnc a dodá výraznou chuť.
Závěrečné oslazení už je na preferencích každého. Někdo rád med, někdo obilný sirup, někomu zase bude vyhovovat nízkoglykemické čekankové slazení.
Na závěr můžete orecchiette zakápnout místo másla za studena lisovaným makovým olejem. Tento olej dodá jídlu nejen biologicky aktivní látky navíc, ale i výraznou makovou chuť.
> ☝️Máte rádi sladká jídla? Vyzkoušejte tyto báječné jablečné palačinky s pohankovou moukou
Sdílet recept myšičky na: