Recept

Noky s kuřecím masem, špenátem a smetanovým sýrem

Jedna z rychlých variant na oblíbené noky se špenátem. Díky opečenému masu má jídlo šmrnc, špenát je zase hezky krémový a hustý díky smetanovému sýru.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jedna z verzí noků se špenátem, která přesně takto vyhovuje mým holkám a já mám jistotu, že “bude snězeno”. Maso je křehké, špenát je posekaný a místo toho, aby plaval ve smetaně, je zjemněný smetanovým sýrem.

U tohoto receptu záměrně nepíšu množství jednotlivých ingrediencí. Každý potřebuje jinou porci a někomu vyhovuje více toho, jinému zase tamtoho. Zatímco moje holky ocení hlavně noky a kousky masa, já zase preferuji hodně špenátu a méně smetanovou variantu.🙂

 Ingredience

  • Bramborové noky (měla jsem kvalitní hotové chlazené)
  • Mražený listový špenát (sekaný, je často ve formě granulí, někdy je i se smetanou)
  • Kuřecí maso (použila jsem prsní řízky z farmy)
  • Sůl, pepř, drcený kmín, bramborový škrob
  • Olivový olej nebo Ghí
  • Smetanový sýr bez příchutě (použila jsem takovou tu 100g kostičku v alobalu)

Postup

  1. Nejdříve si připravím maso. Prsní řízky nakrájím na menší kousky tak, aby to byly spíše plátky nebo nudličky. Zkrátka aby to nebyly kostky. Maso osolím, opepřím, ochutím drceným kmínem, zakápnu olivovým olejem a popráším lehce bramborovým škrobem. To vytvoří na mase takovou malou krustičku a maso zůstane šťavnaté. Maso opeču jako minutku na pánvi na troše tuku ze všech stran do zlatova. Opékám několik minut dle velikosti kousků. Jinak si to maso můžete připravit i jinak, podle svého…
  2. Špenát připravuji podle toho, jaký typ použiju. V sezóně lze použít čerstvý špenát. Já jsem teď měla k dispozici mražený nasekaný špenát v granulích. Ten nechám v hrnci povolit a pár minut ho dusím. Špenát dochutím podle situace, je možné do něj přidat i stroužek česneku. Ke konci špenát zjemním smetanovým sýrem, který ho i přirozeně zahustí.
  3. Zatímco chystám maso a špenát, vaří se mi voda v hrnci na noky. Ty se vaří v osolené vodě cca 3 minuty.
  4. Uvařené noky přidám ke smetanovému špenátu, lehce promíchám. Každou porci pak doplním o opečené kousky masa. Nebo maso také zamíchám k nokům a špenátu. Hotovo!

> ☝️A co verze bez masa? Vyzkoušejte noky s dušeným zelím a uzeným tofu.🙂

Ať se vám recepty povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...