Tento moučník vychází z mrkvového dortu, který už je na Myšičce několik let. Všechny ingredience jsem přesně odvážila, “aby bylo jasno” a výsledek byl jistý.
Moučník je plný mrkve a díky oranžové barvě vypadá v kontrastu s bílým krémem fantasticky.
Výhodou této receptury je, že si můžete regulovat jeho sladkost. Někdo bude chtít moučník sladší a využít jej jako slavnostní dezert, jinému může stačit přirozená sladkost mrkve a smetanového mascarpone jen decentně doladěná alternativou cukru či nízkoglykemickým rostlinným sirupem.
Použila jsem plech, kterému říkám “střední”. Jeho vnitřní rozměr je 32 x 39 cm.
Na krém
Na závěrečné dozdobení skořice, kakao nebo hoblinky hořké čokolády či kousek ovoce na každou porci.
> ☝️Mrkev využijete také v tomto skvělém křehkém mrkvovém závinu s jablky.🙂
Sdílet recept myšičky na: