Recept

Mexická fazolová polévka s kukuřicí a sýrovými nachos

Výrazná polévka z pasírovaných rajčat v mexickém stylu. Červené fazole a žlutá kukuřice jí dodají barevnou pestrost a sytost. Polévka je bez mouky. Na talíři ji dokonale a typicky ozdobí tortilla chipsy s rozpečeným výrazným sýrem.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • Velká sklenice pasírovaných rajčat (cca 700 g)
  • 1 balení (plechovka) uvařených červených fazolí v nálevu
  • 2 hrnky vody
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce cukru nebo jiného oslazovadla dle vašeho stylu
  • Olej nebo Ghí
  • 2 lžičky koření “Mexiko”
  • Menší miska mražené kukuřice
  • 2 lžíce rajčatové pasty (používám bio protlak v tubě)
  • Sůl
  • Kukuřičné tortillové chipsy bez příchuti
  • Vyzrálý tvrdý sýr – ideálně Cheddar

 Postup

  1. Cibuli nakrájím na drobno, česnek nasekám na drobno. V hrnci zahřeju olej nebo rozpustím máslo a na středním stupni cibuli restuji pár minut. Přidám česnek, krátce promíchám, přidám rajčatovou pastu a opět zarestuji.
  2. Vliju pasírovaná rajčata, hrnek vody, ochutím kořením, osladím a pod pokličkou mírně vařím asi 20 minut.
  3. Mezitím si vedle v rendlíku uvařím v malém množství vody mraženou kukuřici. Trvá to jen pár minut.
  4. Provařený rajčatový základ projedu několikrát tyčovým mixérem do hladka. Přidám slité fazole, kukuřici, druhý hrnek vody a vařím 10 minut.
  5. Na závěr osolím dle chuti a doladím chuť i preferovanou hustotu.
  6. Těsně před podáváním připravím sýrové nachos na ozdobu. Tortilla chipsy posypu nastrouhaným cheddarem a dám je krátce zapéct třeba pod gril, aby se sýr lehce rozpustil. Hotovo!

TIPY

Pokud máte jako já rádi mexickou kuchyni, doporučuji si domů pořídit toto koření MEXIKO. Kromě mexické fazolové či rajčatové “nacho” polévky se vám bude hodit na chilli con carne nebo burritos. Směs koření dokonale vyladil Davídek, který několik let vlastnil mexickou restauraci. V jídle je díky jeho koření TA správná autentická chuť a nám odpadá “starost” s vymýšlením, co do hrnce ještě nasypat, aby to bylo ono. 🙂

> ☝️A z Mexika rovnou na hory! Doporučuji vyzkoušet také tuto krémovou Alpskou česnekovou polévku z pečeného česneku v troubě.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...