Recept

Makrelová pomazánka s cuketou

Spojení výrazné makrely, smetanového sýra a šťavnaté cukety je povedené! Během pár minut je na stole výborná domácí pomazánka...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Cuketu má mnoho lidí zažitou jako zeleninu určenou k tepelné úpravě. Mezi nejtradičnější recepty patří krémová cuketová polévka, grilovaná cuketa nebo pečené plněné cukety.

Cuketa je ale výborná i syrová. Nejlepší jsou menší, zářivě zelené plody, které jsou hezky křupavé. Syrovou cuketu je možné nastrouhat do salátu, hodí se ale i do pomazánek jako skvělý zdroj vlákniny a svěží chuti.

 Ingredience

  • 1 makrela ve vlastní šťávě ( balení 240 g)
  • 200 g na jemno nastrouhaná cuketa (pak se vymačká voda)
  • 100 g čerstvého smetanového sýra (použila jsem “kostku” v alobalu)
  • 1 menší červená cibule
  • Na dochucení sůl, pepř (může být i trošku hořčice nebo citronové šťávy)
  • cibulková nať nebo zelené bylinky na ozdobu

 Postup

  1. Cuketu nastrouhám na jemno. Dám ji do sítka, pod sítko misku a pomocí lžíce z cukety vymačkám vodu. Je možné daá cuketu také do plátýnka či kapesníku.
  2. Z makrely vyleji vodu a rozmačkám ji vidličkou. Smíchám se smetanovým sýrem a důkladně do hladka propojím.
  3. Teď už jen vmíchám cuketu, na drobno nakrájenou cibuli. Ochutím. Hotovo!

> ☝️Máte li rádi kombinaci rybiček a cibule, rozhodně vyzkoušejte také tuto sardinkovou pomazánku s cibulí a sušenými nakládanými rajčaty.🐭

Tato pomazánka je výborná na čerstvém žitném chlebu ozdobená cibulkovou natí.👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...