Jedna z dalších verzí mého kreativního makového pečení. Tento moučník bez mouky lze upéct jen s jablky, banán mu ale dává další rozměr. Více vláčnosti a přirozené sladkosti.
menší kulatá forma o průměru 22 cm
Ingredience
200 g mletého máku (bez cukru)
130 g banánu (1 banán)
170 g na hrubo nastrouhaných jablek (já je neloupu)
4 střední vejce
100 g hustého bílého jogurtu
80 g sypkého sladidla (druh dle nutričních preferencí)
2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
Lžička nastrouhané citronové kůry z bio citrónu (nebo menší množství sušené)
Postup
Vejce rozklepnu, oddělím bílky od žloutků. Z bílků vyšlehám tuhý sníh.
Jablka někdy oloupu, někdy ne a nastrouhám je na hrubo. Banán rozmačkám. Ihned promíchám se žloutky, mákem, jogurtem, sladidlem a práškem do pečiva. Chuť těsta ještě vyladím sušenou citronovou kůrou.
Nakonec lehce vmíchám sníh z bílků.
Těsto dám do vymazané a vysypané kulaté formy. Spodek formy je také možné vyložit kolečkem pečícího papíru. Peču na 175 stupňů asi 35 – 40 minut. Hotovo!