Lívanečky z červené řepy – na slano, s čerstvým kozím sýrem

Lívanečky nemusí být jen sladké. S různými druhy čerstvých sýrů či pomazánek skvěle chutnají i ve slané variantě. Červená řepa jim dodá vláčnost a netradiční barvu.👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience na 8 lívanečků

  • 100 g uvařené červené řepy
  • 100 g na jemno pomletých ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka ( dávám rostlinné + doladit dle potřeby)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva

Pro slanou variantu lze přidat do těsta špetku soli, pro sladkou např. trochu bio vanilkového cukru nebo lžíci javorového sirupu.

 Postup

  1. Nejdříve si v malém robotu namelu jemné ovesné vločky. Jemné ovesné vločky lze koupit i ve variantě bez lepku.
  2. Těsto pak připravuji v mixéru. Do mixéru vyklepnu vejce, přidám kousky uvařené a oloupané červené řepy, lžíci oleje a rostlinné mléko. Rozmixuji do hladka. Přisypu vločky, půl lžičky prášku do pečiva a zase rozmixuji. Směs nechám pár minut odstát, aby se vločky dobře nasákly a doladím konzistenci.
  3. Lžící nabírám hustší těsto a na nepřilnavé pánvi vymazané olejem tvořím lívanečky. Krátce opeču z obou stran a ihned servíruji. Pro slanou variantu je ráda zdobím čerstvým kozím sýrem, olivovým olejem a bylinkami nebo jinou zelení.🙂

> ☝️Když byste chtěli zkusit extra nadýchané lívance, zkuste kynuté. A nebojte se do nich přidat alternativní mouku. Kynuté lívance s cizrnovou moukou stojí za vyzkoušení 👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky