Recept

Letní zeleninová polévka

Jednoduchá a rychlá polévka, která hýří chutěmi, barvami a je plná zeleniny. Bílé fazolky v rajčatové omáčce jí dodají sytost i výraznou chuť. Ideální pro letní období s krásnou úrodou zralých rajčat a křupavých cuket.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Množství jednotlivých ingrediencí si můžete uzpůsobit podle toho, jak potřebujete. Polévka se vždy povede. Stačí dodržet princip, kdy se polévka vaří krátkou dobu tak, aby se v ní nic nerozpadalo. Musí chutnat i vypadat fresh!🙂

 Ingredience

  • 2 větší zralá rajčata
  • 1/2 menší tvrdší cukety
  • 1 necelé balení malých bílých fazolek v rajčatové šťávě (prodávají buď ve skle, v tetrapaku nebo v konzervě)
  • 3 lahůdkové cibulky nebo 1 cibule
  • 2 červené brambory
  • Malá mistička zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
  • cca 1,2 litru zeleninového vývaru (dala jsem vodu + bio zeleninový bujón)
  • Olivový olej
  • Dle chuti sůl, pepř

 Postup

  1. Připravím si jednotlivé ingredience. Brambory oškrábu a nakrájím je na malé kostičky. To samé cuketu, rajčata. Lahůdkovou cibulku na kolečka (bílou část), případně cibuli na drobné kostičky.
  2. Na olivovém oleji pozvolna orestuji cibulku. Až trochu zesklovatí, přidám kostičky brambor a také je orestuji tak, aby trochu chytly barvu.
  3. Zaliju vývarem a přidám rajčata a fazolky. Vařím asi 5 minut.
  4. Teď dám do hrnce kostičky neoloupané cukety a fazolky včetně rajčatové omáčky. Vařím do změknutí brambor a cukety max. 10 minut. Zelenina se nesmí rozvařit, je dobré, když zůstane pevná na skus.
  5. Doladím chuť solí, pepřem, případně zelenými bylinkami či cibulkovou natí. Hotovo!

 TIP

Pro ještě výraznější chuť můžete do polévky přidat buď prolisovaný stroužek česneku, nebo ji šmrncnout troškou balsamikového octa, nebo do ní na talíři strouhnout decentně sýr parmezánového typu. Vylaďte si ji k obrazu svému.😉

> ☝️Další skvělá polévka, kde využijete čerstvá rajčata je tato dýňovo-rajčatová polévka s mozzarellou.🙂

Ať se vám polévky povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...