Recept

Kynuté skořicové šneky

Jedna z osvědčených verzí na kynuté skořicové šneky. Nadýchané, vláčné, velmi jedlé 👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tyto šneky si moje holky rády připravují samy. Já jen pomůžu s kynutým těstem a ten zbytek vždy dobře dopadne.🙂Příprava šneků je zábava, tvoření…

Kynuté těsto jsem zvolila stejné, jaké používám na kynutý koláč na plech, jen jsem vynechala žloutek. Náplň si holky “vygooglovaly”. Objevují se i recepty, ve kterých se do náplně používá méně másla, my jsme použily tuto kombinaci a osvědčila se.

Jasně a stručně řečeno, suché a málo sladké šneky nikdo nechce. 😀

 Ingredience (asi 18 šneků)

Na těsto

  • 400 g hladké mouky ( může být i polovina celozrnné jemně mleté špaldové)
  • 90 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 20 g čerstvého droždí nebo 3/4 sáčku sušeného
  • 220 ml mléka
  • špetka soli

Na skořicovou náplň

  • 150 g másla
  • 90 g přírodního třtinového cukru
  • 2 lžíce mleté skořice

 Postup

  1. Z uvedených ingrediencí zpracuji klasickým způsobem kynuté těsto. Připravila jsem ho v domácí pekárně, hezky vykyne i “obyčejně v míse”. Těsto jsem nechala kynout alespoň 2 hodiny…
  2. Náplň dělám tak, že máslo nechám povolit, změknout a cukr smíchám se skořicí.
  3. Těsto rozválím na placku a pomocí stěrky nebo lžíce potřu změklým máslem. Máslo nesmí být roztopené, má jen změklou konzistenci. Na máslo pak rovnoměrně nasypu cukr se skořicí.
  4. Sroluji a nakrájím na špalíčky široké asi 1 cm a půl. Naskládám do pekáčku, který vyložím pečícím papírem. Šneky nechám v pekáčku před upečením ještě 20 min kynout. Pokud chci, aby šneky ze shora více zezlátly, potřu je vejcem. Na obrázku vidíte verzi BEZ potření vejcem.
  5. Peču na 190 stupňů asi 15 až 17 minut.

> ☝️Další oblíbený tip na něco domácího sladkého se skořicí jsou lívance s dušenými hruškami a skořicí. Vymazlená snídaně.🙂

I přesto, že se šneky pečou nalepené na sobě, jdou pak krásně odloupnout. Těsto je nadýchané, vláčné, proložené sladkou voňavou náplní 👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...