Na ozdobení opražená semínka (např. dýně, sezam, slunečnice) a nasekané zelené bylinky
Postup
Květák rozeberu na menší růžičky, propláchnu je a vložím do hrnce. Zaliju vývarem akorát tak, aby byly růžičky ponořené. Je lepší polévku na závěr doředit, než ji mít zbytečně řídkou. Do hrnce rovnou nasypu 3 lžíce jáhlových vloček a ochutím kořením.
Na mírném stupni vařím pod pokličkou do změknutí květáku, asi 8 minut.
Teď už jen rozmixuji do hladka a zjemním trochou smetany a kouskem másla. Smetanu lze použít klasickou nebo také rostlinnou. Polévku mixuji buď tyčovým mixérem, nejraději ale obsah přeliju do mixéru a během chvilky je hotovo! Pak už jen na talíři každou porci dozdobím tím, kdo co má rád a snese. 🙂
> ☝️Doporučuji vyzkoušet také vynikající recept na obalovaný květák z trouby. Žádné zbytečné smažení!🙂