Recept

Kuskus s mletým krůtím masem a barevnou paprikou

Kuskus je skvělou surovinou pro rychlá jídla. V kombinaci se šťavnatým mletým masem a orestovanou křupavou paprikou má šmrnc! 👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kuskus je ve své originální formě spařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice. Jeho výhodnou vlastností je, že se nemusí vařit. Jen se zalije vroucí vodou a nechá nabobtnat.

Hodí se jako samostatná příloha všude tam, kde těstoviny, atraktivnější je však výrazněji ochucený. Ať už kořením nebo dalšími ingrediencemi, se kterými vytvoří kompletní jídlo.

Kuskus najde své místo i studený v salátech. Obzvlášť zde je možné zapojit i další druhy kuskusu jako celozrnný špaldový, kuskus z ječmene, nebo také čočky.👍

 Ingredience (4 porce)

  • 270 g suchého kuskusu + horká voda na zalití
  • 500 g krůtího mletého masa co nejlepší kvality (mohou být i namleté kuřecí stehenní řízky)
  • 1 velká barevná paprika (žlutá, oranžová, červená)
  • 2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Na dochucení koření sladká červená paprika, sůl, oblíbené zelené bylinky, drcený kmín

 Postup

  1. Nejdříve si připravím kuskus. Kuskus zaliju dvounásobným množstvím vroucí vody (poměr 1:2), ochutím trochou soli, někdy pepře, přiklopím a nechám bobtnat. Do 8 minut je připravený.
  2. Mezitím si nakrájím cibuli na kostičky, papriku také na kostičky. Cibuli orestuji na olivovém oleji až zesklovatí, přidám krůtí mleté maso a spíše zprudka restuji tak, aby se všechno maso propeklo. Maso ochutím solí, česnekem, drceným kmínem a mletou červenou paprikou. Když je maso téměř hotové, přidám na kostičky barevnou paprikou, kterou také orestuji.
  3. Do pánve vsypu hotový kuskus, dle chuti zakápnu ještě trochou olivového oleje a opatrně a důkladně promíchám. Hotovo!

Toto jídlo ráda servíruji pomocí větší naběračky. Propláchnu ji studenou vodou, aby se na ni kuskus příliš nelepil, napěchuji směsí a tvořím kopečky. 🙂Dozdobím na talíři zelenými bylinkami nebo cibulkovou natí.

> ☝️Variant na toto rychlé jídlo je bezpočet. Zkuste třeba kuskus s divokým lososem a zeleninou.🐭

Ať se vám to povede! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...