Kuskus je ve své originální formě spařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice. Jeho výhodnou vlastností je, že se nemusí vařit. Jen se zalije vroucí vodou a nechá nabobtnat.
Hodí se jako samostatná příloha všude tam, kde těstoviny, atraktivnější je však výrazněji ochucený. Ať už kořením nebo dalšími ingrediencemi, se kterými vytvoří kompletní jídlo.
Kuskus najde své místo i studený v salátech. Obzvlášť zde je možné zapojit i další druhy kuskusu jako celozrnný špaldový, kuskus z ječmene, nebo také čočky.👍
Toto jídlo ráda servíruji pomocí větší naběračky. Propláchnu ji studenou vodou, aby se na ni kuskus příliš nelepil, napěchuji směsí a tvořím kopečky. 🙂Dozdobím na talíři zelenými bylinkami nebo cibulkovou natí.
> ☝️Variant na toto rychlé jídlo je bezpočet. Zkuste třeba kuskus s divokým lososem a zeleninou.🐭
Ať se vám to povede! 🙂
Sdílet recept myšičky na: