Recept

Kuřecí soté v růžové omáčce – rychlá minutková příprava

Křehké kousky opečeného masa v lahodné a přirozeně husté smetanové omáčce. Vyladěná chuť. Snadná příprava. S rýží skvělé!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Prověřený recept, který jsem dostala od kamarádky. Ta ho má zase z restaurace, kde bylo jídlo v menu nazváno “Kuřecí soté v růžové omáčce”.

Díky minutkové přípravě je maso křehké, žampiony mají stále svoji strukturu. Není třeba nic zahušťovat, stačí na závěr směs zalít smetanou. Jak jednoduché!🙂

 Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou (Použila jsem kuřecí prsní řízky z farmy)
  • Sojová omáčka (Tamari nebo Shoyu)
  • Bramborový škrob
  • 1 menší balení čerstvých zahradních žampionů (cca 250 g)
  • Olej (dala jsem olivový)
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kvalitního kečupu s vysokým podílem rajčat
  • 2 kelímky 30% smetany (dohromady je to 400 g)
  • Rýže k podávání (Já jsem teď zvolila kulatozrnnou lepivou)

 Postup

  1. Maso nakrájím na drobnější kousky. Spíše plátky nebo nudličky. Zakapu ho sojovou omáčkou. Použila jsem Tamari. Pak maso popráším bramborovým škrobem tak, aby se lehce každý kousek obalil.
  2. Maso orestuji na oleji do zlatova. Stačí pár minut nebo tak, aby se propeklo. Když je skoro hotové, přidám plátky žampionů a krátce orestuji.
  3. Ochutím kečupem, česnekem, promíchám a zaleju smetanou. Nechám jen chvíli společně lehce probublat. Na závěr doladím chuť. Hotovo! Podávám s rýží.

 TIP

Jídlo můžete připravit snadno i jako bezlepkové. Hlavní je pohlídat 2 ingredience. Sojovou omáčku zvolte “Tamari”, protože neobsahuje pšenici.

Většina bramborových škrobů obsahuje stopy lepku, proto stačí koupit bramborový škrob “bez lepku”. Bude se hodit i do jiných receptů. Třeba při přípravě bramborových knedlíků.

> ☝️Jako další podobný recept na rychlou omáčku s masem doporučuji vyzkoušet kuřecí stroganoff.🙂

Ať se vám tyto rychlé omáčky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...