Těstoviny hotové do 15 minut. Extra snadné na přípravu. Kombinace křupavých zelených fazolek, výrazné chuti lososa a smetanového cottage je osvědčená.👍
300 g zelených fazolek (použila jsem mražené zelené fazolky celé)
100 g uzeného lososa co nejvyšší kvality
1 balení přírodního cottage sýra (150 g)
asi 100 ml smetany (druh dle preferencí, může být rostlinná)
Olivový olej
Na dochucení sůl, pepř, plátek másla
Postup
Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby zůstaly příjemně pevné.
Mezitím připravím omáčku. V pánvi začnu restovat zelené fazolky na trošce olivového oleje nebo jiném vhodném tuku. Postupuji podle toho, jaký typ fazolek mám. Některým stačí 3 minuty, jiným svědčí nechat je pod pokličkou pár minut podusit.
K fazolkám přidám na drobno posekaného lososa, sýr cottage, promíchá, dochutím solí a pepřem a doplním dle potřeby smetanou.
Promíchám s těstovinami a na závěr, mimo plotýnku, nechám v těstovinách rozpustit plátek másla.