Recept

Krůtí wrap po řecku

Tortilla wrap s pořádnou porcí krůtího masa, které je doplněné o tvrdý sýr. Uvnitř najdete také čerstvé lístky polníčku a křupavé proužky červené cibule. Vše zvláčněné jednoduchým dresinkem s řeckými bylinkami.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 4 větší wrapy

  • Tortilly
  • 500 g mletého krůtího masa
  • Olivový olej
  • 2 lžičky koření na Gyros bez soli a glutamanu – já jsem dala Davídkovo Řecký gyros
  • Sýr Cheddar nebo Gouda
  • Salát Polníček nebo baby špenát
  • Dle chuti plátek rajčete a proužky červené cibule

Na potření tortil

 Postup

  1. Mleté krůtí maso (mohou to být prsa i stehna) restuji na olivovém oleji na vyšší stupeň až se opeče a chytne barvu. Ochutím 2 lžičkami gyros koření a zase chvíli společně restuji až je maso propečené. Nechám maso trochu zchladnout.
  2. Na hustou omáčku jen smíchám zakysanou smetanu s Řeckým kořením.
  3. Sýr nastrouhám na jemno a smíchám ho v pánvi s masem. Maso pak bude kompaktní a nebude padat z wrapu. Zralé rajče nakrájím na tenké plátky. Červenou cibuli drobné proužky.
  4. Tortillu jen vyndám z obalu, neohřívám ji. Potřu ji lehce omáčkou a doprostřed dám lžící pruh masa se sýrem, přidám polníček nebo lístky baby špenátu. Doplním o plátek rajčete a pár proužků cibule.

TIP č. 1

Pokud nemáte mleté krůtí maso, nebo si ho nemáte jak umlít či nasekat, můžete krůtí maso nakrájet na drobné kostičky. Nejlepší je kombinace prsního a stehenního masa.

TIP č. 2

Mám ráda směsi koření, které doma rychle ubývají. Koření pak mohu koupit zase čerstvé, voňavé, intenzivní. To platí třeba pro tento Davídkovo Řecký gyros. Ochutím s ním nejen maso do tortill, perfektně sedne také ke grilované zelenině, skvěle ochutí kuskus nebo pečené brambory.👍

> ☝️Příště můžete vyzkoušet tortillu bez masa. Doporučuji tuto zapečenou tortillu s vejcem, avokádem a mozzarellou .🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...