Tortilla wrap s pořádnou porcí krůtího masa, které je doplněné o tvrdý sýr. Uvnitř najdete také čerstvé lístky polníčku a křupavé proužky červené cibule. Vše zvláčněné jednoduchým dresinkem s řeckými bylinkami.
Mleté krůtí maso (mohou to být prsa i stehna) restuji na olivovém oleji na vyšší stupeň až se opeče a chytne barvu. Ochutím 2 lžičkami gyros koření a zase chvíli společně restuji až je maso propečené. Nechám maso trochu zchladnout.
Na hustou omáčku jen smíchám zakysanou smetanu s Řeckým kořením.
Sýr nastrouhám na jemno a smíchám ho v pánvi s masem. Maso pak bude kompaktní a nebude padat z wrapu. Zralé rajče nakrájím na tenké plátky. Červenou cibuli drobné proužky.
Tortillu jen vyndám z obalu, neohřívám ji. Potřu ji lehce omáčkou a doprostřed dám lžící pruh masa se sýrem, přidám polníček nebo lístky baby špenátu. Doplním o plátek rajčete a pár proužků cibule.
TIP č. 1
Pokud nemáte mleté krůtí maso, nebo si ho nemáte jak umlít či nasekat, můžete krůtí maso nakrájet na drobné kostičky. Nejlepší je kombinace prsního a stehenního masa.
TIP č. 2
Mám ráda směsi koření, které doma rychle ubývají. Koření pak mohu koupit zase čerstvé, voňavé, intenzivní. To platí třeba pro tento Davídkovo Řecký gyros. Ochutím s ním nejen maso do tortill, perfektně sedne také ke grilované zelenině, skvěle ochutí kuskus nebo pečené brambory.👍