Recept

Křupavý hermelín obalovaný v jáhlové strouhance

Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience

  • Hermelín (použila jsem nízkotučný Hermelín “linie”)
  • Na obalení libovolná jemně mletá mouka, vejce a jáhlová strouhanka
  • Vhodný olej na smažení
  • Jako příloha bylinkové brambory (typ A) vařené ve slupce a salátový mix s domácí zálivkou

Postup

  1. Hermelín nechám chvíli povolit v pokojové teplotě. Obalím ho v mouce, pak v rozšlehaném osoleném vajíčku a nakonec v jáhlové strouhance.
  2. Osmažím krátce z obou stran do zlatova a odkládám na papírovou utěrku. Papírovou utěrku dám i ze shora, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Ihned podávám, jinak hermelín uvnitř zatuhne. Jako přílohu jsem teď zvolila brambory vařené ve slupce promíchané s bylinkami a trochou olivového oleje a mix salátů s domácí zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a medu. Jako příloha může posloužit jakýkoliv jiný zeleninový salát.🙂

> ☝️A tady je tip pro ty, kterým se nechce smažit, ale mají rádi chuť rozteklého hermelínu nebo camembertu. camembert zapečený v troubě stojí za vyzkoušení! 🐭

Ať se vám to povede! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...