Hermelín (použila jsem nízkotučný Hermelín “linie”)
Na obalení libovolná jemně mletá mouka, vejce a jáhlová strouhanka
Vhodný olej na smažení
Jako příloha bylinkové brambory (typ A) vařené ve slupce a salátový mix s domácí zálivkou
Postup
Hermelín nechám chvíli povolit v pokojové teplotě. Obalím ho v mouce, pak v rozšlehaném osoleném vajíčku a nakonec v jáhlové strouhance.
Osmažím krátce z obou stran do zlatova a odkládám na papírovou utěrku. Papírovou utěrku dám i ze shora, aby se odsál přebytečný tuk.
Ihned podávám, jinak hermelín uvnitř zatuhne. Jako přílohu jsem teď zvolila brambory vařené ve slupce promíchané s bylinkami a trochou olivového oleje a mix salátů s domácí zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a medu. Jako příloha může posloužit jakýkoliv jiný zeleninový salát.🙂
> ☝️A tady je tip pro ty, kterým se nechce smažit, ale mají rádi chuť rozteklého hermelínu nebo camembertu. camembert zapečený v troubě stojí za vyzkoušení! 🐭