Recept

Křupavé kuřecí řízečky z medailonků s bramborovo-batátovou kaší

Rychlá a praktická příprava malých kuřecích řízečků, které jsou díky kukuřičné strouhance extra křupavé. Skvělé jsou s bramborovou kaší, která je vylepšená batáty. Batáty kaši dodají nejen vlákninu, ale i jedinečnou chuť i barvu!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Oblíbené jídlo mých dětí, které má své místo na “seznamu”. Seznam je takový top list jídel, která nezbydou a nikoho není třeba nutit, aby je snědl.🙂

Řízečky lze samozřejmě udělat i z celých kuřecích prsou, ta forma předpřipravených medailonků, se kterými už není třeba nic dělat, však šetří čas…👍

 Ingredience

  • Medailonky z kuřecích prsních řízků (co nejlepší kvality)
  • Sůl, pepř
  • Vejce (já jsem dala bio)
  • Jemně mletá mouka na obalení
  • Křupavá kukuřičná strouhanka
  • Olej vhodný na smažení

Na kaši

  • Brambory typu C (vhodné na bramborovou kaši)
  • Batáty
  • Sůl
  • Máslo
  • Horké mléko

Zeleninová obloha k podávání

 Postup

  1. Kuřecí medailonky lehce osolím, opepřím a tradičně obalím. Vejce, mouku i strouhanku si dám do větších misek, abych mohla najednou obalovat více medailonků a práce odsýpala.
  2. Medailonky dám nejdříve do mouky, pak je vykoupu v rozšlehaných lehce osolených vejcích a vhodím do strouhanky.
  3. Opékám na oleji z obou stran do zlatova. Odkládám na papírovou utěrku.
  4. Podávám je s bramborovo batátovou kaší. Tu jednoduše dělám tak, že brambory i batáty oškrábu a nakrájím na kostičky. Poměr může být půl na půl. Kdo preferuje tradičnější chuť kaše, může dát batátů jen 1/3. Kaši zvýrazní a obohatí. Brambory s batáty uvařím společně ve vodě zcela do měkka. Vodu sliju. Rozšťouchám důkladně na kaši. Přidám máslo a nechám ho rozpustit. Začnu šlehat elektrickým mixérem a postupně přidávám horké mléko až do požadované konzistence. Mléko je také možné vynechat a udělat jen “šťouchanou” verzi s máslem.
  5. Teď už jen na talíři doplnit o malý salátek nebo zeleninu a hotovo!

> ☝️Nechcete řízky smažit na oleji? Je tu ještě jiná varianta. Vyzkoušejte tyto řízky v jogurtu obalené v kukuřičných lupíncích.

Ať se vám řízky povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...