Dříve jsem dělala tu chybu, že jsem kusy zeleniny zacákla olejem a posypala kořením a opékala na grilovací pánvi. Zelenina povolila, koření či sušené bylinky se zbytečně “pálily”…
Pak jsem dostala tip od profi kuchaře a zeleninu už nedělám jinak. Čerstvou nakrájenou zeleninu opékám na sucho na grilovací pánvi do zlatova a až potom ji prakticky a pohodlně doplním o oleje, bylinky, koření…Jak jednoduché, skvělé a křupavější!
Zeleninu dávám na prostřený stůl jako chuťovku, nebo ji zakomponuji přímo na talíř do jídla. Teď jsem ji např. podávala s bramborovo-celerovou kaší a lososem.
Ke grilování si vybírejte menší druhy zeleniny. Platí to obzvlášť u cuket. Pro změnu zapojte i žampiony, fazolové lusky nebo malá keříková rajčátka.
Koření a bylinky dodají grilované zelenině výjimečnou chuť. Já jsem se našla ve směsi Veggie MIX, která je dělaná pro milovníky zeleniny. Tedy pro mě.😀 Dávám ji také do pečených zeleninových směsí nebo rajčatové polévky nebo do plněných cuket.
Když nemáte grilovací pánev, stejným způsobem můžete zeleninu připravit i na domácím kontaktním grilu.
> ☝️Další nápad co s cuketou? Doporučuji vyzkoušet zapečenou cuketu se žampiony a sýrem.🙂
Sdílet recept myšičky na: