Recept

Křupavá grilovaná zelenina z pánve – už ji nedělám jinak!

Takto připravená grilovaná zelenina je úžasnou a zdravou přílohou nebo chuťovkou. Rychlá příprava na grilovací pánvi je praktická, když potřebujete mít jídlo do 15 minut na stole. Žádný přepálený tuk, žádné spálené koření!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Dříve jsem dělala tu chybu, že jsem kusy zeleniny zacákla olejem a posypala kořením a opékala na grilovací pánvi. Zelenina povolila, koření či sušené bylinky se zbytečně “pálily”…

Pak jsem dostala tip od profi kuchaře a zeleninu už nedělám jinak. Čerstvou nakrájenou zeleninu opékám na sucho na grilovací pánvi do zlatova a až potom ji prakticky a pohodlně doplním o oleje, bylinky, koření…Jak jednoduché, skvělé a křupavější!

 Ingredience

  • Menší tvrdší cuketa
  • Červená paprika
  • Další druhy zeleniny dle chuti a sezóny (cibule, lilek, chřest, kedlubna, kukuřice atd.)
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Koření na zeleninu bez glutamanu – Já jsem dala tento Veggie MIX

 Postup

  1. Zeleninu nakrájím na kusy. Papriku na širší pruhy, cuketu na silnější kolečka.
  2. Rozpálím nepřilnavou grilovací pánev a zeleninu na sucho několik minut opékám, až chytne barvu. Pak ji otočím a opeču i z druhé strany.
  3. Zeleninu dám do mísy, zakápnu olivovým olejem a ochutím kořením. Moje kořenící směs Veggie MIX je bez soli, proto zeleninu ještě lehce dosolím.
  4. Vše promíchám a nechám chvíli odležet, aby koření povolilo a rozvonělo se. Hotovo!

Zeleninu dávám na prostřený stůl jako chuťovku, nebo ji zakomponuji přímo na talíř do jídla. Teď jsem ji např. podávala s bramborovo-celerovou kaší a lososem.

 TIPY

  • Ke grilování si vybírejte menší druhy zeleniny. Platí to obzvlášť u cuket. Pro změnu zapojte i žampiony, fazolové lusky nebo malá keříková rajčátka.

  • Koření a bylinky dodají grilované zelenině výjimečnou chuť. Já jsem se našla ve směsi Veggie MIX, která je dělaná pro milovníky zeleniny. Tedy pro mě.😀 Dávám ji také do pečených zeleninových směsí nebo rajčatové polévky nebo do plněných cuket.

  • Když nemáte grilovací pánev, stejným způsobem můžete zeleninu připravit i na domácím kontaktním grilu.

> ☝️Další nápad co s cuketou? Doporučuji vyzkoušet zapečenou cuketu se žampiony a sýrem.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...