Krémové zeleninové polévky připravuji několikrát do týdne. Představují pro mě chytrý způsob, jak si dopřát dobře stravitelnou porci zeleniny.
Když připravuji krémovou polévku z kořenové zeleniny, tak ji nejraději nejdříve peču v troubě. Výsledný rozdíl v chuti je markantní.🙂
Příprava zeleniny i krutonů v troubě má jednu obrovskou výhodu. Není potřeba stát u plotny a hlídat a míchat.🙂
U této polévky postupuji tak, že mrkve upeču klidně více, než pak mixuji. Záleží, jaké množství polévky zrovna potřebuji.
Na krutony
Příprava krutonů
Krutony si někdy připravím už předem nebo je udělám až po dopečení mrkve. Pokud jste zvyklí péct v troubě více plechů najednou, můžete krutony připravit během přípravy mrkve.
> ☝️Doporučuji vyzkoušet také krémovou polévku z pečeného celeru, která je doplněná o hustý jogurt.🙂
Ať se vám polévky povedou! 🙂
Sdílet recept myšičky na: