Recept

Krémová cibulačka s pancettou

Chuťově výrazná krémová polévka, jejíž základ tvoří pořádná porce do zlatova orestované cibule. Receptura bez mouky. Závěrečný šmrnc jí dodají kostičky opečené pancetty.👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tato polévka vychází z tradiční cibulačky, která se na začátku neobejde bez poctivého opečení pořádného množství cibule. Tento krok je zárukou skvělé chuti. Né každému však vyhovuje nabírat lžící kusy cibule, proto je tu i jemnější krémová varianta.🙂Doplněná o kostičky opečené pancetty je výborná!

 Ingredience

  • 1 kg cibule (asi 7 cibulí)
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • 1 litr vývaru (další dle potřeby)
  • 1 vrchovatá lžička třtinového cukru
  • 100 g pancetty
  • 100 ml smetany na zjemnění (typ dle vašeho stylu, tradiční nebo rostlinná varianta)
  • Sůl, pepř, tymián nebo provensálské koření
  • Zelená petrželka na ozdobu

 Postup

  1. Cibuli oloupu, rozkrojím na půl a pak ji nakrájím na proužky. Do hrnce dám olej nebo kombinaci oleje a přepuštěného másla a pozvolna restuji cibuli do zlatova. Stejně jako na tradiční cibulačku. Trvá to tak 10 minut než cibule krásně změkne a celá zezlátne. V průběhu opékání ji popráším lžičkou třitnového cukru a průběžně promíchávám, aby se cibule zbytečně nespálila.
  2. Cibuli zaliju vývarem nebo vodou a ochutím kvalitním bujónem. Přidám koření a povařím 5 minut.
  3. Polévku rozmixuji do hladka. Nejlépe to jde ve stolním mixéru. Pokud je stolní mixér menší, dělám to na 2x.
  4. Ke konci zjemním smetanou a doladím hustotu.
  5. Každou porci na talíři ozdobím drobnými kostičkami opečené pancetty a zelenými bylinkami. Hotovo!

> ☝️Vyhovují vám spíše polévky se “strukturou”? Vyzkoušejte tradiční francouzskou cibulačku se sýrovými krutony.🙂

Ať se vám polévka povede!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...