Recept

Kokosový chia pudink – jednoduchý dezert

Skvělý dezert, jehož příprava je tak snadná! Kokosové mléko mu dodá jedinečnou chuť. Chia semínka a jejich výsledná pudinková konzistence vypadají perfektně v průhledných skleničkách s kousky ovoce a lístky máty.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Poměr semínek a tekutiny se v mnoha receptech liší. Někdo preferuje více hutnější konzistenci, někdo zase jemnější krémovou. Mně nejvíce sedí tato.

O chia pudinku je dobré vědět, že je celkem sytou záležitostí, proto ho vždy dávám po menších porcích…🙂

 Ingredience

  • 45 g chia semínek (asi 5 lžic)
  • 1,5 hrnku kokosového mléka (např. AROY-D, pokud je mléko hutnější dávám hrnek mléka a rozmíchám ho s půl hrnkem vody)
  • 2 lžíce jemného strouhaného kokosu (lze případně vynechat)
  • 3 lžíce tekutého sirupu (chuťově je ideální javorový)
  • Na dochucení vanilkový extrakt (množství podle pokynů výrobce, někdy to jsou kapky, jindy lžičky)
  • Na ozdobu čerstvé ovoce dle sezóny, máte a případně naškrábaná kvalitní čokoláda)

 Postup

  1. Připravím si hladkou lehce krémovou tekutinu, do které budu sypat semínka. Buď použiju samotné kokosové mléko (prodává se třeba v tetrapaku nebo v plechovce), nebo mléko ještě naředím vodou a rozmíchám do hladké konzistence. Ochutím sirupem a vanilkovým extraktem. Osladit si můžete mléko i jinak podle svého stylu. Já jsem k javorovému sirupu přidala ještě pár kapek extraktu ze stevie.
  2. Do mléka nasypu semínka, přidám 2 lžíce jemného strouhaného kokosu a nechám bobtnat. Co pár minut směs lehce promíchám, semínka nechám v tekutině pracovat cca 20 minut.
  3. Nádobu překryju fólií a dám ji do lednice na několik hodin, ale ideálně přes noc. Chia semínkům svědčí, když mají čas.
  4. Vzniklou hmotu dám do průhledných skleniček a ozdobím kousky ovoce, mátou a někdy i čokoládou. Kokosový chia pudink je skvělý také s na drobno nasekaným mangem. Na tento dezert jsou perfektní malé drobnější lžičky.👍

> ☝️Jako další jednoduchý dezert doporučuji vyzkoušet broskve pečené pod ořechovou krustou.🙂

Ať se vám dezerty povedou a udělají radost! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...