Recept

Kapr na kmíně s jarním bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem nemusí být jen štědrovečerní záležitost. Zkuste ho jednoduše opéct s kmínem na másle a k němu udělat svěží a odlehčený bramborový salát.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience

  • Porce kapra (použila jsem kousky bez kůže)
  • Máslo + olivový olej nebo přepuštěné máslo
  • Sůl,

Na bramborový salát

  • Vychlazené brambory uvařené ve slupce (typ A salátové)
  • Na drobno nakrájená jarní cibulka
  • Řapíkatý celer
  • Na dochucení sůl, pepř, citronová šťáva, menší množství kvalitní majonézy a malé množství hořčice

 Postup

  1. Nejdříve si připravím bramborový salát. Brambory uvařím ve slupce v osolené vodě dostatečně předem a nechám je vychladnout. Jarní cibulku nakrájím na drobno, někdy dám i trochu zelené natě. Řapík celeru zbavím na “vypouklé” straně škrabkou vrchních vláken a nakrájím ho na tenké plátky.
  2. Brambory oloupu, nakrájím na drobné kostičky, nebo je protlačím skrz mřížku. Dle množství brambor smíchám dle chuti s přiměřeným množstvím cibulky, řapíkatého celeru, osolím, opepřím a vše spojím zakysanou smetanou jen tak, aby byly brambory lehce obalené. Salát dochutím citronovou šťávou, majonézou a troškou hořčice tak, aby mi chuť vyhovovala. Salát dám na chvíli odležet do lednice.
  3. V pánvi rozpustím máslo Ghí (přepuštěné máslo) nebo máslo s olejem a pozvolna na mírném stupni z obou stran opeču kapra ochuceného solí a drceným kmínem. Podávám s bramborovým salátem.

 TIP

Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete použít řapíkatý celer, zkuste místo něj mražený krátce podušený zelený hrášek.

> ☝️Máte rybí filety z tresky a přemýšlíte, jak je upravit? Doporučuji vyzkoušet rybu po mlynářsku. Skvělá se šťouchanými batáty.🙂

Ať se vám ryby povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...