Recept

Hovězí burritos s fazolemi

Jak atraktivně využít bio hovězí mleté maso? Inspiraci přináší tradiční mexické burritos, tortilla naplněná šťavnatou masovou směsí s fazolemi. Skvělý mix chutí a vůní.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Burrito je jídlo typické pro mexickou kuchyni. V základu se jedná o pšeničnou tortillu s masovou náplní, která se může ještě krátce zapéct v troubě.

Náplň a obloha může být pokaždé jiná podle toho, co od jídla očekáváte a jak velkou tortillu máte. Pokud chcete burrito bohatě naplnit a přidat i zeleninu a trochu rýže, je třeba koupit větší tortillu.

V tomto receptu mi burrito posloužilo jako inspirace, směs jsem si přizpůsobila tak, aby mi vyhovovala. Do tortilly jsem nedávala čerstvá rajčata, ale nechala jsem je provařit s masovou směsí.

 Ingredience na 2 porce

  • 250 g bio mletého hovězího masa
  • 200 g čerstvých zralých rajčat
  • 100 g červených nebo černých fazolí
  • Na dochucení sladká paprika, mletý kmín, sůl, pepř, pro pikantní chuť chilli
  • Hrstka čerstvých zelených bylinek dle chuti (koriandr, hladkolistá petržel atd.)
  • Olivový olej
  • Cibule
  • 2 stroužky česneku

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji cibuli do zlatova. Přidám česnek, koření a krátce promíchám. Asi minutu. Přidám maso a restuji, až je maso na pánvi zcela propečené. Osolím, opepřím.
  2. Přidám na drobno posekaná čerstvá rajčata a 15 minut provařím bez pokličky, aby se odpařila tekutina. Ke konci vmíchám uvařené fazole a nasekané zelené bylinky. Směs nechám chvíli vychladnout, “zatuhnout”.
  3. Doprostřed tortilly rozprostřu pruh směsi a zahnu shora a zespodu a sroluji. Tortillu je možné uprostřed rozkrojit a hned jíst, nebo ji nechat v celku a ještě krátce zapéct v troubě.

Pokud se buritto podává jako syté hlavní jídlo, na talíři se doplňuje např. o čerstvou zeleninu, salsu, zakysanou smetanu či quacamole nebo různé druhy rýže.

> ☝️Zkuste burrito zkombinovat s touto pečenou mexickou rýží. Je na přípravu jednoduchá.🐭

Pokud je náplň dostatečně kompaktní a tuhá, může se tortilla zabalit do alobalu a využít jako jídlo s sebou.👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...