Jednoduchá nízkokalorická pomazánka s vysokým obsahem bílkovin a svěží okurkou. S malým fíglem má skvělou konzistenci a perfektně drží na křupavých chlebech.
Když nemám chuť chroupat nakrájenou okurku na talíři, zakomponuji ji do sýra cottage, ochutím a hned je co mazat na různé chlebíky.
Okurku je potřeba vymačkat, jinak by do sýru pustila vodu a výsledek by šel sníst leda lžičkou.🙂
Ingredience
1 kelímek sýru cottage
1/2 okurky
Olivový olej
Sůl, pepř
Loupané konopné semínko
Postup
Okurku oškrábu, nebo ji nechám neoloupanou a jen pořádně omyju. Nastrouhám ji na jemno a dám do sítka. Rukou nebo lžící ji vymačkám a zbavím vody. Vodu pak vypiju.
Vymačkanou okurku už jen smíchám se sýrem cottage, zakápnu olivovým olejem a dochutím solí a pepřem. Tuto “základní chuť” lze dále vyladit bylinkami, česnekem atd.
Ihned mažu na knackebroty či křupavé celozrnné rýžové chleby obohacené o další obiloviny jako quinoa, amaranth atd.
Na talíři posypu mletým konopným semínkem. Hotovo!