Recept

Dýňová polévka s pomerančovou šťávou

Dýňová polévka se dá dobře kombinovat s mrkví, paprikou, červenou čočkou, ale také s pomerančovou šťávou. Pomeranč dodá polévce netradiční a atraktivní nádech.👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Dýňová polévka je vděčnou záležitostí. Téměř se nedá zkazit a můžete si s ní vyhrát. Její jemná chuť snese další ingredience jako koření, výrazné oleje či opražená semínka. Dýně Hokkaido nám šetří čas tím, že se nemusí loupat.

Ingredience

  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 šalotky (nebo cibule a malý stroužek česneku)
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 130 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce přepuštěného másla nebo olivového oleje

Postup

  1. Dýni omyju, rozkrojím a lžící vydlabu semínka. Nakrájím ji na kousky včetně slupky.
  2. Šalotku (nebo cibuli) nakrájenou na kousky opeču do zlatova, přidám kousky dýně a chvíli společně restuji.
  3. Zaliju vývarem a vařím do měkka. Asi 30 minut. Tyčovým mixérem (nebo přímo v mixéru) rozmixuji na hladký krém.
  4. Přiliju pomerančovou šťávu, smetanu, minutu provařím a hotovo!

TIP

Ať už dělám polévku z jakéhokoliv množství dýně, držím se pravidla, kdy dýni v hrnci zaliji jen tak, aby byla těsně ponořená. Doředit se dá následně vždy… 👍

Loupat nebo neloupat dýni Hokkaido?

Dýni Hokkaido není nutné loupat. Slupka je stravitelná, po uvaření je měkká a bez problémů umixovatelná do hladké konzistence.

> ☝️Doporučuji vyzkoušet i další verzi dýňové polévky. Dýňová polévka s rajčaty a mozarellouje skvělá! 🐭

Ať se vám polévka povede! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...