Recept

Domácí kuřecí knedlíčky do polévky

Kousky nakrájeného kuřecí masa v talíři s vývarem nevypadají nějak úchvatně. Zkuste maso "schovat" či zakomponovat ve formě domácích kuřecích knedlíčků. A na nudle do polévky si možná ani nevzpomenete :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Různé knedlíčky do polévky jsou velmi snadnou záležitostí, když už je máte v oku a dokážete odhadnout jejich správnou konzistenci. Někdy totiž mohou být tuhé, suché, nebo se naopak rozpadat.

Toto je jedna z mých vyzkoušených variant, která funguje 🙂

 Potřebujete

  • 200 g uvařeného kuřecího masa z vývaru
  • 1 vejce
  • 50 g kukuřičné strouhanky ( lze zvolit i jiný druh “suché směsi”)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 5 lžic tekutiny (vývar nebo mléko)
  • Sůl
  • Hrst na jemno nasekané zelené petrželky

Postup

  1. Nejdříve si klasicky vyrobím kuřecí vývar. Pak vezmu 200 g uvařeného masa a rozsekám ho v robotu na jemno.
  2. Na drobno nasekané či namleté maso smíchám se všemi ostatními ingrediencemi a vytvořím hustou kompaktní hmotu. Hmotu je třeba chvíli míchat a nechat odležet, aby se vše dobře propojilo.
  3. Lžičkou vždy odeberu kousek směsi a naolejovanýma rukama vytvořím kuličky. Vyšlo mi jich 23.
  4. Zatímco dělám kuličky, dám si do vývaru vařit kousky mrkve. Mrkev nevařím spolu s masem, mám ráda, když zůstane pevná. Když je vývar hotový, dám do něj na závěr zavařit knedlíčky. Pokud je děláte poprvé, doporučuji vyzkoušet zavařit je ve vodě, abyste otestovali jejich konzistenci a vyhnuli se tomu, že ve vývaru udělají to, co nemají.
  5. Knedlíčky vařím 5 minut a hotovo. Každou porci na talíři dozdobím nějakou zelení.

 TIP

Knedlíčky lze ochutit různě. V některých receptech se objevuje lžíce parmezánu, špetka kurkumy, jinde stroužek česneku či sušená zelenina do polévky.

Další variantou jsou bezmasové klasické domácí knedlíčky do polévky , které lze udělat i ze špaldové krupice.

Není nad vynikající hřejivou polévku, která díky domácím knedlíčkům i pěkně vypadá 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...