Mezi mé oblíbené luštěniny vždy patřila hlavně cizrna, velké bílé máslové fazole a červená čočka. Pak jsem objevila fazole Adzuki a “už je nedám”.
Uvařené fazole lze jednoduše použít do různých receptů. Hodí se třeba na topinky, když z nich uděláte tuto pikantní pomazánku.🙂
Fazole Adzuki jsou oblíbené zejména v čínské a japonské kuchyni. Dle dostupných informací patří mezi lépe stravitelné luštěniny a vynikají vyšším obsahem antioxidantů.
Adzuki se “dobře vaří”. Stačí je přes noc namočit, vodu pak slít a vařit v NEosolené vodě do měkka, což trvá asi 45 minut. Výhodou těchto fazolí také je, že i po uvaření pěkně drží tvar, takže se dají využít i jako příloha, případně jako jedna z ingrediencí do salátů.
Nejčastěji podávám s rýží basmati, pro větší porci bílkovin se k jídlu hodí vařené vejce z volného chovu.
> Fazolí je mnoho druhů, další variantou je třeba tento rychlý a jednoduchý recept na pikantní bílé fazole v rajčatové omáčce s cuketou a farmářskou šunkou.
Za mě vynikající způsob, “jak sníst” porci luštěnin. 🙂
Sdílet recept myšičky na: