V tomto receptu chci vyzdvihnout rukolu. Ta je obecně vnímána hlavně jako “ty štiplavé salátové listy”. Rukola však roste v mnoha podobách. Někdy jsou její lístky jemné a šťavnaté, jindy větší a tužší. A ty se zrovna mohou hodit pro tepelnou úpravu.
Z rukoly můžete snadno vyrobit rukolové pesto nebo polévku nebo ji krátce nasekanou podusit a přidat do polévek či těstovinových salátů.
Mně vyhovuje v polévce rukolu kombinovat s další zeleninou, což zjemní její chuť. Hodí se podobně barevné druhy jako cuketa, brokolice, mladý hrášek…
V polévkách pak nemám ráda sýry, které se roztečou a táhnou. Ideální je proto sýr Halloumi, který je určený ke grilování a opékání a je s ním pohodlná práce. 🙂
Dýňová semínka si můžete opražit i na druhý den a posypat s nimi zase jinou polévku. Doporučuji vyzkoušet krémovou cizrnovou polévku s pečeným celerem.🙂
Ať se vám polévky povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: