Recept

Sladký cuketovo-ořechový chlebíček

Sláva cuketě! Co všechno dobrého z ní jde vytvořit... Nejen slaná jídla, ale i sladké moučníky. Dodá jim vláčnost, pěknou strukturu a také vlákninu. Skvěle si rozumí s ořechy a hořkou čokoládou...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Dostala jsem od známých domácí cuketu. Z části jsem udělala krémovou cuketovou polévku a část jsem využila při pečení.

Používání cukety je při pečení běžnou záležitostí, já jsem ale místo 1 hrnku mouky dala 1 hrnek mletých ořechů, který moučníku dodá jiný charakter v mnoha směrech.

 Potřebujete

1 hrnek = 250 ml

  • 1 vrchovatý hrnek celozrnné špaldové mouky (může být i bezlepková)
  • 1 hrnek na jemno nastrouhané cukety
  • 1 hrnek namletých vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku sladidla (dala jsem BIO sušenou třtinovou šťávu)
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/4 hrnku mléka (dala jsem rostlinné mandlové)
  • 1 vrchovatou lžičku bio kypřícího prášku do pečiva

Postup

  1. Vejce vyšlehám se sladidlem do husté pěny. Tentokrát jsem zvolila bio sušenou třtinovou šťávu. Vlašské ořechy nasekám v robotu na jemno, cuketu včetně slupky nastrouhám na jemno.
  2. Vaječnou pěnu smíchám se všemi ingrediencemi, přidám do ní cuketu, ořechy, špaldovou mouku, olej, bio prášek do pečiva a mandlové mléko)
  3. Těsto vliju do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a peču na 180 stupňů asi 30 minut. Je třeba hlídat a na konci zkusit špejlí, každá forma i trouba je jiná 🙂

Chlebíček je možné nechat takto “samotný” jako sladké snídaňové pečivo, nebo ho decentně vylepšit o domácí čokoládovou polevu. Tu dělám jednoduše tak, že 2 až 3 řádky kvalitní hořké čokolády rozpustím v malé mističce ve vodní lázni se lžičkou kokosového oleje.

Domácí pečení je nej! Víme totiž, co v tom přesně je 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...