S černou čočkou Beluga jsem se poprvé seznámila na kurzu francouzské kuchyně, který vedl šéfkuchař Dalibor Navrátil. Předvedl nám, jak se čočka Beluga správně vaří. Musí se na ni jemně, vaří se pozvolna…Díky tomu si ponechá původní tvar i pěknou barvu. 🙂
Salát z vařené čočky belugy je možné pojmout na 2 způsoby. Buď přidat jen čerstvou zeleninu (barevné papriky, cibulku, tvrdší rajčata, bylinky), nebo čočku spojit s krátce orestovanými ingrediencemi.
Mně teď vyhovovalo udělat něco mezi. Okurku jsem dala čerstvou, mrkev a pórek jsem však pro lepší stravitelnost krátce orestovala…
Od profíků jsem okoukala, že v hrnci připravují najednou klidně 3 vejce…Když jsem však zkoušela připravit zastřené vejce poprvé, testovala jsem to na jednom vejci. Obrovská výhoda přípravy zastřeného vejce je v rychlosti a pohodlnosti jeho přípravy.
Černá čočka nemusí hrát v salátu jen hlavní roli. Stačí připravit oblíbený zeleninový salát a čočku do něj přidat jen jako doplněk. Salát je hned zajímavější.😉
> ☝️Další luštěninový recept? Vyzkoušejte gulášovou polévku s hovězím masem a neloupanou červenou čočkou.👍
Ať se vám čočkové recepty povedou!
Sdílet recept myšičky na: