“Na kari” se dá připravit leccos. Různé druhy masa, ryby, tofu, krevety, dýně, květák a tak dále. Málokde se však setkáme s variantou, kdy hlavní roli hraje červená řepa. Různé podoby receptu je možné vidět v exotických kuchařkách, tady máte moji variantu. 🙂Řepa v této podobě má výraznou a lahodnou chuť.
Jako přílohu nejčastěji podávám rýži, teď jsem zkusila bulgur. Bulgur je obilnina a připravuje se hrubým mletím naklíčené, předvařené a vysušené pšenice. Já ho připravuji tak, že bulgur propláchnu, zaliju ho dvounásobným množstvím vody, ochutím a nechám vařit do poloměkka. Pak ho nechám v teple dojít pod pokličkou asi půl hodiny. Když není čas, uvařím ho do měkka rovnou. Dá se použít například všude tam, kde rýže. Některá bulgurová zrna jsou velká a vyžadují jinou dobu vaření než drobnější bulgur. Drobnější bulgur se výborně hodí do různých náplní. Třeba do cuket, rajčat nebo paprik. 👍
> ☝️Tady je jeden tip, jak si připravit výbornou řepu a mít úplně čisté ruce. Řepa pečená v alobalu je geniální záležitost! 🐭
Červená řepa je skvělá a multifunkční kořenová zelenina. Vynikající je také v moučnících. 🙂
Sdílet recept myšičky na: