Recept

Celozrnné špagety s chorizem, mrkví a pasírovanými rajčaty

Těstoviny s rychlou domácí rajčatovou omáčkou, která je doplněná o kousky mrkve a tradiční španělské chorizo.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když připravuji těstoviny, držím se pravidla “méně je více”. Obzvlášť, když mám k dispozici čerstvé těstoviny, jejichž chuť je sama o sobě vynikající…

Vedou u mě nejčastěji minimalistické recepty jako např. těstoviny s čerstvými rajčaty, občas je ale chuť na výraznější omáčku, ke které ráda volím**celozrnné těstoviny**.

Chorizo, tradiční španělský salám, dodá omáčce výraznou chuť. Chorizo lze koupit více či méně pálivé podle preferencí. Nejčastěji se prodává sušené. Lze ale také zvolit měkčí nesušenou verzi “chorizo fresco”, která se, dle doporučení kuchařů, více hodí na vaření.

Omáčku jsem doplnila ještě o mrkev, protože zeleniny není nikdy dost.🙂Variantou je červená paprika.

Ingredience

  • Špagety (dala jsem asi 3/4 balení, celozrnné)
  • 150 g Chorizo (tradiční španělský salám)
  • 500g balení pasírovaných rajčat (passata, dostupné i v bio kvalitě)
  • 1 lžíce kvalitní rajčatové pasty (kupuji hustý protlak v tubě v biokvalitě)
  • 2 střední mrkve
  • 1 velká cibule (bílá i červená)
  • 2 větší stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Čerstvá bazalka nebo jiné bylinky

Někdy kyselou chuť pasírovaných rajčat vyrovnám tak, že omáčku trochu osladím.

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji cibuli, pak přidám mrkev a zase pár minut restuji. Přidám na malé kousky nakrájené chorizo a společně pár minut míchám. Teď přijde na řadu česnek. Lze ho zakomponovat jako propasírovaný, na drobné kousky nebo na plátky. Krátce promíchám, česnek se nesmí spálit.
  2. Vliju pasírovaná rajčata, ochutím solí, pepřem a trochou rajčatové pasty. Pod pokličkou nechám provařit 10 minut. Doladím chuť, doplním nasekanými čerstvými bylinkami.
  3. Přidám uvařené špagety a promíchám. Já jsem špagety posekala, aby šly s omáčkou důkladně promíchat. Nechám chvíli odležet, propojit chuťě a může se podávat! 👍

> ☝️Výraznou chuť těstovin lze zajistit i “vegansky”. Doporučuji recept na celozrnné špagety s uzeným tofu a nakládanými sušenými rajčaty.🐭

Špagety lze doplnit různými druhy bylinek. Bazalka, koriandr nebo oregano zajistí pokaždé jinou chuť a rozmanitost.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...