Sekaná z kvalitního krůtího masa s pořádnou porcí brokolice je šťavnatou a osvědčenou alternativou tohoto tradičního jídla. Upéct ji ve formě je praktické a pohodlné! 🙂
500 g mletého krůtího masa (můžete si sami umlít nebo koupit mleté od farmáře)
250 g krátce povařené a nasekané brokolice
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička hořčice
Koření na dochucení (sůl, pepř, někdy dám trochu sypkého zeleninového bujónu nebo sušené bylinky)
Postup
Brokolici rozeberu na růžičky, opláchnu a krátce povařím ve vodě tak, aby změkla, ale zůstala stále hezky zelená a pevná. Pak ji rozsekám na velmi jemno.
Smíchám maso, brokolici, přidám vejce, česnek cibuli. Když je čas a chuť, je výborné cibuli předem orestovat do zlatova.
Směs ochutím solí, pepřem, přidám lžičku hořčice a případně další bylinky dle chuti.
Formu vyložím pečícím papírem, naplním směsí a peču asi na 190 stupňů do zlatova. Podle situace a velikosti sekané 45 – 60 minut.