Recept

Baby brambory na loupačku s tvarohovou pomazánkou “Ranč mix”

V jednoduchosti je krása. Skvělé výživné jídlo téměř bez práce! Baby brambory ve slupce omaštěné máslem s vychytanou tvarohovou pomazánkou, která má šmrnc a neotřelou zářivou barvu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience

  • Malé brambory s tenkou slupkou – nebo “baby brambory či “gourmet” brambory
  • Máslo nebo přepuštěné máslo Ghí na brambory
  • 200 g jemného hrudkovitého tvarohu – dala jsem “Olešnický”
  • 1 menší červená cibule
  • 2 lžíce hustého jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje extra virgine
  • 2 lžičky koření k dochucení pomazánek “Ranč mix”
  • Sůl dle chuti

Postup

  1. Malé brambory s tenkou slupkou omyju a uvařím je nad párou. Mám hrnec s nástavcem na vaření v páře. Brambory jsou hotové do 20 minut. Po uvaření je nechám trochu zchladnout a v míse je protřesu s kusem másla nebo lžící přepuštěného másla a lehce osolím.
  2. Na tvarohovou pomazánku k bramborám nejdříve nakrájím červenou cibuli na drobno. Někdy dám cibuli syrovou, někdy ji opravdu jen krátce “projedu” na pánvi, aby se zjemnila její štiplavost.
  3. Ve větší misce rozmíchám tvaroh s jogurtem, přidám olivový olej, Ranč mix. Smíchám s cibulí a osolím.
  4. Každému naservíruji malé brambory ve slupce omaštěné máslem, k tomu pořádný kopeček ranč tvarohu a sklenici kefíru. Někdo si rád přidává ještě malý zeleninový salátek. Hotovo!

 TIP č. 1

Výhodou baby brambor je, že mají velmi tenkou slupku a počítá se s tím, že se brambory nebudou loupat. Ohromně to šetří čas. Malé brambory doporučuji prakticky připravit nad párou. Zachovají si tak maximum živin i chuti.👍

 TIP č.

Tvaroh s jogurtem můžete ochutit pokaždé jinak. I čerstvé bylinky a česnek jsou úžasné. Pokud však chcete překvapit sebe nebo druhé a zaujmout novou super chutí, doporučuji vytunit tvarohovou pomazánkou touto směsí koření RANČ MIX. Obsahuje totiž kromě bylinek a koření také rajčata a červenou řepu. Proto ta jedinečná barva. Dávám i do kuskusu, quinoi a také lžičku do vývaru…😉

☝️Jako další bramborový recept vyzkoušejte také zapečené brambory s kedlubnou a sýrem

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...