Omeleta je vděčné a rychlé jídlo, které lze připravit v nekonečném množství variant. Pokud mám pár minut navíc, ráda si připravuji verzi s bramborami.
V některých receptech na bramborové omelety se setkáte s postupem, kdy se brambory nejdříve uvaří a pak přidávají do vajec. Já jsem si oblíbila jiný postup. Syrové brambory nakrájím na tenké plátky a pozvolna je orestuji z obou stran. Jejich chuť je lepší, opečenější. 🙂
Ingredience na 1 porci
2 vejce
1 brambora
5 cm kus pórku
50 g tofu (druh dle chuti)
1 lžíce vody a zelená petrželka do vajec
Na dochucení sůl, pepř
Přepuštěné máslo Ghí nebo jiný tuk dle preferencí
Postup
Bramboru oškrábu, nakrájím na slabá půlkolečka a pomalu syrové opékám z obou stran tak, aby brambora byla hotová a opečená. Trvá to pár minut. Ke konci přidám nakrájený pórek, tofu a nechám ho spolu s bramborou krátce propéct.
Směs dám na stranu do misky a do pánve vliju vejce rozšlehaná se lžící vody, ochucená solí, pepřem a petrželkou. Na mírném plameni nechávám zatuhnout, pánev překlápím ze strany na stranu a párkrát vejce shrnu, aby byla omeleta nadýchaná.
Teď dám na vejce připravenou směs, sroluji a překlopím na talíř.