Recept

Bramborová omeleta s pórkem a tofu

Když je třeba udělat rychle něco k jídlu, omeleta je vždy dobrý nápad. Tato verze s opečenými bramborami, pórkem a tofu je extra sytá a šťavnatá.👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Omeleta je vděčné a rychlé jídlo, které lze připravit v nekonečném množství variant. Pokud mám pár minut navíc, ráda si připravuji verzi s bramborami.

V některých receptech na bramborové omelety se setkáte s postupem, kdy se brambory nejdříve uvaří a pak přidávají do vajec. Já jsem si oblíbila jiný postup. Syrové brambory nakrájím na tenké plátky a pozvolna je orestuji z obou stran. Jejich chuť je lepší, opečenější. 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 2 vejce
  • 1 brambora
  • 5 cm kus pórku
  • 50 g tofu (druh dle chuti)
  • 1 lžíce vody a zelená petrželka do vajec
  • Na dochucení sůl, pepř
  • Přepuštěné máslo Ghí nebo jiný tuk dle preferencí

 Postup

  1. Bramboru oškrábu, nakrájím na slabá půlkolečka a pomalu syrové opékám z obou stran tak, aby brambora byla hotová a opečená. Trvá to pár minut. Ke konci přidám nakrájený pórek, tofu a nechám ho spolu s bramborou krátce propéct.
  2. Směs dám na stranu do misky a do pánve vliju vejce rozšlehaná se lžící vody, ochucená solí, pepřem a petrželkou. Na mírném plameni nechávám zatuhnout, pánev překlápím ze strany na stranu a párkrát vejce shrnu, aby byla omeleta nadýchaná.
  3. Teď dám na vejce připravenou směs, sroluji a překlopím na talíř.

> ☝️Máte rádi omeletu a chcete to mít skoro bez práce? Zkuste omeletu z trouby, frittatu se žampiony, špenátem a sýrem .🐭

Rychlé, snadné a variabilní jídlo! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...