Tradiční bramboračku jsem za svůj život vařila už tolikrát! A tak došlo i na její variace. Zde na Myšičce je třeba bramboračka s bílými fazolemi nebo bramboračka s houbami zahuštěná čirokovou moukou.
Teď bylo mým cílem zakomponovat do polévky hlívu ústřičnou tak, aby jí tam byla pořádná porce. Základem je hlívu nakrájet na drobné kousky, které “zapadnou”.
Hlívu kupuji pravidelně, protože z hlediska zdravého stravování rozhodně stojí za pozornost. Má nízký obsah kalorií, ale zároveň je výživná. Obsahuje glukany, které podporují obranyschopnost organismu.
Nejčastěji z hlívy dělám gulášovku, “falešnou” dršťkovku, nebo ji jen obyčejně orestuji na pánvi na přepuštěném másle a ochutím kmínem.
> ☝️Další tip na vydatnou polévku s bramborami? Doporučuji vyzkoušet tuto hustou zelňačku s uzeným masem, bramborami a smetanou.🙂
Ať vám polévky chutnají!🙂
Sdílet recept myšičky na: