U tohoto receptu jsem se inspirovala ve starším vydání časopisu Food z roku 2012, konkrétně se jednalo o malé citronové dortíky s jablky. Napadlo mě dostat tuto jablečno citronovou chuť do méně pracného koláče. Zaujala mě především náplň z podušených jablek a citronové šťávy, smíchaná se žloutky a sněhem z bílků. Náplň jsem si upravila podle svého, původní recept byl jen inspirací.
Korpus jsem se rozhodla udělat bezlepkový. Použila jsem jemně mletou pohankovou a čirokovou mouku. Zrovnatak je ale možné sáhnout po nějaké osvědčené bezlepkové mouce vhodné k pečení moučníků.
Pokud vás moučník zaujal, ale nechcete bezlepkovou verzi, zvolte kombinaci hladké a jemně mleté pšeničné či špaldové celozrnné mouky. Těsto je totiž vděčné a povede se v různých variantách.
Upozorním jen na nevhodnost použití kokosové mouky, která má jiné vlastnosti a korpus by byl příliš tvrdý.
Těsto
Náplň
> ☝️Doporučuji vyzkoušet také tento jablečný koláč s křehkého mrkvového těsta. Úžasně křehký a šťavnatý.
Ať se vám koláče povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: