Recept

Batáty z pánve jako rychlá příloha

Plátky batátů opečené na pánvi na přepuštěném másle. Během pár minut máte připravenou zajímavou přílohu bohatou na betakaroten.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Batáty “jako přílohu” známe nejčastěji v podobě batátové kaše, šťouchaných batátů nebo batátů pečených v troubě. Při jejich krájení se může zdát, že jsou příliš tvrdé a jejich úprava bude trvat déle než u brambor. Opak je pravdou. Batáty jsou většinou rychleji hotové a není dobré je přepéct, protože pak až zbytečně změknou.

Když potřebuji expres přílohu, zvykla jsem si připravit batáty jednoduše na pánvi. Takto upravené mají úplně jinou konzistenci i chuť. Skvělá a rychlá příloha plná vlákniny.🙂

Při této úpravě batátů je kvalitní nepřilnavá pánev nezbytností.

Potřebujete

  • Batáty
  • Přepuštěné máslo (nebo jiný preferovaný tuk)
  • Sůl, drcený kmín, pepř

 Postup

  1. Batáty oškrábu a nakrájím je na drobné plátky. Když je batát velký, tak ho překrojím podélně a pak teprve na plátky. Použila jsem takový ruční krouhač, který ušetří hodně času.👍
  2. Do nepřilnavé pánve dám rozpustit přiměřené množství másla Ghí a přidám plátky batátů. Osolím, posypu na hrubo drceným kmínem a postupně opékám. Občas plátky naberu a otočím. Batáty jsou měkké rychleji, než se může zdát. Pár minut opékání stačí. Samozřejmě doba se řídí celkovým množstvím.

☝️Máte větší zásobu batátů? Zkuste tyto šťouchané batáty s pečenými kapustičkami. Dohromady výborné! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...